Slide

Constructii

Dexion Storage Solutions lansează noi soluții de depozitare

01.03.2015

Anul trecut a adus cel mai ridicat nivel al producţiei pentru fabrica societății din Râșnov. Dexion Storage Solutions se bucură de o experiență de peste 50 de ani în Europa şi este astăzi unul dintre liderii pieţei în domeniul proiectării, producţiei şi comercializării diferitelor sisteme de depozitare, de la stelaje pentru paleţi, la rafturi pentru arhivare.

Compania oferă sisteme de depozitare produse atât la fabrica din România, cât şi la fabricile sale din Finlanda, Germania şi Rusia. Activitatea din țara noastră a început în anul 2006, când a fost înfiinţată unitatea de producţie de la Râşnov, lângă Braşov, ca parte a unui program de relocare a fabricii din Marea Britanie. Cu o investiţie de 12 milioane de euro pentru unitatea care măsoară 12.500 metri pătraţi, unitatea de producție găzduieşte o serie de echipamente moderne dedicate producţiei de sisteme de depozitare şi a accesoriilor, inclusiv utilaje de ultimă generaţie pentru fâşiere şi laminare la rece. Fabrica Dexion din Râşnov produce o gamă largă de sisteme de rafturi pentru paleţi precum şi diferite tipuri de rafturi industriale, de la sisteme cu deschidere mare, la rafturi galvanizate uşoare. “Fabrica din România găzduieşte şi Centrul de Suport Vânzări al Grupului. Acest departament a fost înființat pentru a oferi consultanță tehnică și suport în proiectarea sistemelor de rafturi, pentru birourile de vânzări ale grupului din întreaga Europă. Cu ajutorul acestei echipe, Dexion poate realiza rapid oferte cât mai diverse și complexe,  pentru clienții din toată Europa. Laboratorul de teste Dexion, unde se verifică rezistenţa noilor produse lansate, se află tot la Râşnov şi este operat de specialişti români. Până în 2015, Centrul de Suport Vânzări realizase peste 15.000 proiecte pentru clienți din întreaga lume”, ne-a declarat Rareș – Mihai Bălan, Marketing Manager Eastern Europe al Dexion Storage Solutions.

Certificarea calității

Echipa de vânzări Dexion acoperă întreaga ţară, oferind clienţilor consultanţă promptă şi profesionistă, chiar la sediul lor, propunând acestora soluţii potrivite și personalizate pentru fiecare situaţie specifică de depozitare.

Cei care au nevoie de o comandă mai mică de produse standard, care nu necesită proiecte speciale, pot apela la primul magazin online din România dedicat exclusiv vânzării de sisteme de depozitare: www.Magazin.Dexion.ro . “Calitatea şi siguranţa în exploatare se află în centrul culturii organizaţionale a Dexion. Noi facem toate eforturile pentru a oferi clienţilor noştri servicii excelente înainte, în timpul şi după vânzarea unui  sistem de depozitare. Deţinem certificările de calitate universal recunoscute ISO 9001, care încorporează design-ul, producţia, aprovizionarea şi instalarea soluţiilor de depozitare. Multumită echipei noastre profesioniste de proiectare, clienţii noştri pot fi siguri că nu s-a precupeţit nici un efort pentru a ne asigura că este livrat un produs de calitate. Dexion este dedicat îmbunătăţirii continue printr-o politică de investiţii continue în training şi tehnologie, care este amplificată prin cel mai bun suport tehnic şi experienţă de management. Manualul nostru de afaceri este disponibil pentru vizionare şi suntem foarte fericiţi să discutăm orice elemente cu clienţii şi furnizorii noştri”, a adăugat Marketing Manager Eastern Europe al Dexion Storage Solutions.

Compania deține cele mai importante certificări din domeniu. În octombrie 2011, Dexion Storage Solutions a primit din partea URS– United Registrar of Systems certificările ISO 14001:2004 Sistem de management al mediului, precum şi OHSAS 18001: 2007 Sistem de management al sănătăţii şi securităţii. În plus, fabrica Dexion din Râşnov este membru proeminent al Federaţiei Europene pentru Manipularea Materialelor şi al Federației Europene a Rafturilor, cele mai importante organisme de guvernare în domeniul specificării reglementărilor europene cu privire la logistica de depozitare şi la siguranţa rafturilor. Anul trecut a marcat pentru Dexion România certificarea EN-1090-1, emisă de către TUV Austria, de conformitate a construcţiei de structuri metalice.

Cele mai solicitate soluții

Companiile din domenii precum automotive, industria manufacturieră, alimente si băuturi, precum si cele din 3PL sunt societățile care apelează cel mai des la soluțiile de depozitare, fiecare având necesități specifice. “Diferitele forme şi dimensiuni ale pieselor auto, de la ţevi de eşapament la parbrizele fragile, fac din depozitarea componentelor specifice industriei auto o provocare specială. Soluţiile elaborate pentru produse destinate industriei auto au la bază sistemul de rafturi HI280, care permite încorporarea cu uşurinţă a diferitelor accesorii de depozitare destinate unor componente diverse într-o singură soluţie de depozitare adaptată nevoilor clientului. Sistemul nostru de depozitare HI280 poate fi asamblat în nenumărate moduri, ceea ce permite fără probleme modificarea, adaptarea şi extinderea acestuia. Pentru aplicaţii auto de anvergură, cum ar fi un depozit central de piese de schimb şi accesorii auto, sistemul nostru de stelaje pentru paleţi P90 poate fi mai potrivit”, ne-a declarat Rareș – Mihai Bălan.

Compania oferă, așadar, soluții eficiente care ajută la dezvoltarea producției din diferite domenii de activitate, ajutând atât la păstrarea stocului pentru aprovizionarea la timp cu materiale în zonele de producţie, cât și la garanţia faptului că materiile prime sau componentele sunt în locul potrivit, la momentul potrivit.

Cum nivelul cumpărăturilor online este în continuă creștere, Dexion Storage Solutions susține companiile ce activează în acest domeniu, prin soluţii de depozitare care se pot adapta cu uşurinţă la schimbările cererii în ceea ce priveşte volumul şi profilul stocului, garantând în acelaşi timp acces rapid pentru a ţine pasul în această piaţă rapidă.

Una dintre cele mai solicitate soluții de depozitare este sistemul ajustabil de rafturi P90 pentru depozitarea paleţilor. Stelajele cu un singur rând sau cu două rânduri sunt separate prin culoare, ale căror dimensiuni pot fi adaptate în funcţie de nevoile clienţilor. Pe baza sistemului P90 se realizează o serie întreagă de soluţii de depozitare, cum ar fi soluţii de tip Drive-In, Rafturi pe baze Mobile, Rafturi cu platforme multietajate sau Sisteme Gravitaţionale. Un alt sistem, de data aceasta proiectat pentru bunuri voluminoase, este cel în consolă de tip Cantilever. Acesta este ideal pentru depozitarea sigură şi organizată a mărfurilor lungi şi grele. De asemenea, reprezintă soluţia perfectă pentru depozitarea barelor de oţel, a ţevilor, tuburilor, a mobilei şi a lemnului. Sistemul Shelfplan asigură trecerea de la rafturile cu polițe, de capacitate mică, la rafturile industriale portpalet, iar sistemele HI280 sunt rafturi uşoare, cu polițe, galvanizate. Acestea folosesc o tehnologie modernă, fără şuruburi, care le face foarte flexibile şi uşor ajustabile. “În zilele noastre, siguranţa este o problemă majoră, mai ales în cazul unei hale de depozitare cu încărcări mari, înălţimi mari ale rafturilor, cu stivuitoare veşnic în mişcare. În cei peste 50 de ani de experienţă în domeniul producţiei de sisteme de depozitare, Dexion a realizat o serie de accesorii de protecţie create pentru a ajuta sistemul de rafturi să fie cât mai sigur posibil”, declară Rareș – Mihai Bălan, Marketing Manager Eastern Europe al Dexion Storage Solutions.

Solicitări speciale

Dexion a dezvoltat soluţii de depozitare de înaltă densitate de tip Shuttle şi MOVO. Acestea pot fi optimizate si pentru nevoile de depozitare şi manipulare specifice halelor frigorifice.

Construirea, amenajarea şi întreţinerea unui depozit frigorific presupune cheltuieli mult mai ridicate decât cele ale unui depozit cu temperatură ambientală, iar astfel se impune folosirea unui sistem de depozitare, care să folosească acest spaţiu cu maximă eficienţă. “Economia de timp și de spațiu conduce la economie de bani. Costul pe palet al investiţiei (depozit + rafturi) cu un sistem pallet shuttle reprezintă 90% din valoarea investiţiei cu sistem de depozitare static, tradiţional. Acestei economii iniţiale se adaugă costurile de exploatare mult reduse faţă de alegerea unei soluţii tradiţionale. Costul pe palet al investiţiei (depozit + rafturi) cu un sistem de rafturi mobile MOVO reprezintă 75% din valoarea investiţiei cu sistem de depozitare static, tradiţional. Acestei economii iniţiale se adaugă costurile de exploatare mult reduse faţă de alegerea unei soluţii tradiţionale”, explică Marketing Manager Eastern Europe al Dexion Storage Solutions.

Evoluția pieței locale

Ultimii ani au adus o maturizare a pieţei sistemelor de depozitare, sunt de părere oficialii companiei. Societățile din toate domeniile au început să se concentreze pe optimizarea depozitelor existente şi, implicit, alegerea soluţiilor de depozitare cele mai eficiente.

Ultimii ani au adus o maturizare a pieţei sistemelor de depozitare

Dacă în urmă cu câțiva ani comenzile erau aproape exclusiv pentru stelaje simple, pentru paleţi, acum sunt necesare proiecte complexe, automatizate, cu sisteme de înaltă densitate care permit o optimizare maximă a spaţiului. “Astfel în ultimii ani am vândut numeroase sisteme de depozitare satelit de tip Pallet Shuttle, sisteme mobile de depozitare MOVO, precum şi maşini de depozitare automată pe verticală, Tornado. Acum câţiva ani s-ar fi insistat doar pe costul iniţial al investiţiei fără a se calcula avantajele aduse în timp de achiziţioarea unei soluţii mai complexe”, adăugă Rareș – Mihai Bălan.

Anul trecut a fost unul dificil pentru grupul Dexion, pe fondul situaţiei din Ucraina, care a perturbat activitatea fabricilor din Rusia şi Finlanda. O altă problemă cu care s-a confruntat grupul a fost o economie stagnantă, aflată într-o redresare lentă, pe plan european. ”Principala modalitate de a combate această situaţie a fost de a internaliza producţia a numeroase repere pentru sistemele de rafturi în console Cantilever, sistemele multietajate în mezanin şi sertare pentru paleţi Pull-Out Unit, care începând cu 2014 au fost produse în România pentru întreg grupul. De asemenea am adoptat politici unitare de achiziţii pentru a obţine preţuri mai bune la materiile prime. Din punct de vedere al vânzărilor ne-am axat pe proiectarea si vânzarea sistemelor de rafturi de înaltă calitate și complexitate, cu posibilități de automatizare, astfel încât să oferim clienţilor soluţii de eficientizare la maximum a exploatării spaţiilor de depozitare sau de producţie”, declară Marketing Managerul Eastern Europe al Dexion Storage Solutions.

Sistemele multietajate în mezanin şi sertare pentru paleţi Pull-Out Unit sunt produse în România pentru întreg grupul, începând cu 2014

O altă direcție a companiei a fost îmbunătăţirea serviciilor post-vânzare, suport, inspecţii, training-uri, mentenanţă, dar și oferte speciale şi accesorii dedicate.

Viitor

În ciuda problemelor la nivel european, 2014 a fost anul cu cel mai ridicat nivel al producţiei pentru fabrica Dexion din România, iar cifra de afaceri în vânzări a crescut cu aproximativ 20%.

Oficialii companiei sunt încrezători în faptul că anul curent va aduce o creștere a cifrei de afaceri. “Avem în teste o serie de îmbunătăţiri conforme cu standardele Federaţiei Europeane de Manipulare a Mărfurilor, care ne vor permite creşterea nivelului de încărcare la rafturile pentru paleţi. O nouă soluţie de Pick&Delivery va intra în producţie la începutul anului, alături de o serie întreagă de accesorii dedicate. Noi soluţii din gama de sertare mobile pentru paleţi, Pull-Out Unit, vor fi lansate în curând, ca răspuns la cerinţele pieţei în această direcţie, a îmbunătăţirii ergonomiei şi eficienţei”,  Rareș – Mihai Bălan, Marketing Manager Eastern Europe al Dexion Storage Solutions.