Stiri: Energie

Dezbatere ”București pe ruta Smart City”

04.09.2015

Asociația Smart City Pro organizează pe 8 septembrie dezbaterea ”București pe ruta Smart City”, eveniment care aduce în discuție potențialul Capitalei de a se schimba și a reduce sistematic consumul de resurse. În același timp, prin metodele Smart City Bucureștiul poate crește nivelul de trai al locuitorilor săi.

Conferința se va desfășura la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Bălcescu cu începere de la orele 11.00. Dezbaterile care vor fi purtate în cadrul conferinței vor accentua mai ales soluțiile inteligente ce au în vizor mobilitatea în interiorul orașelor, siguranța publică și alimentarea cu energie electrică.

Oportunitățile care pot fi accesate prin conceptul Smart City vor fi prezentate și susținute analizei de reprezentanți din conducerile mai multor instituții publice din România precum: dl. Raed Arafat, Secretar de Stat – Ministerul Afacerilor Interne, dl. Narcis Cătălin Beciu, Secretar de Stat – Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri și dl. arh. Gheorghe Pătrașcu, Arhitectul Șef al Municipiului București.

Ce înseamnă de fapt un oraș Smart? Participanții și invitații evenimentului vor putea discuta despre acest concept. Conferința se va bucura și de prezența unor specialiști internaționali, reprezentanți din partea companiilor MER GROUP, SWARCO și SIEMENS, care vor vorbi despre implementarea conceptului de oraș Smart în Ierusalim, Buenos Aires, Hamburg sau Londra.

Conferința aduce în discuție și ce fel de soluții tehnologice ar putea fi dedicate pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă orașele din zilele noastre. Termenul de ”Smart City” este deseori folosit pentru a descrie orașele care folosesc intensiv tehnologii noi de tip Smart. Acestea sunt dedicate îmbunătățirii și soluționării problemelor din zonele rurale cât și urbane. Beneficiile tehnologiilor Smart ameliorează și ajută la risipa de timp și resurse, ajută la îmbunătățirea condițiilor de trafic al locurilor de parcare și mențin un sistem de viață mai sănătos pentru locuitori.