Stiri: Finante

dezvoltarea antreprenoriatului in valea jiului

Fonduri europene pentru dezvoltarea antreprenoriatului în Valea Jiului

17.09.2018

Fonduri europene pentru dezvoltarea antreprenoriatului în Valea Jiului. Ministerul Fondurilor Europene a anunţat că în perioada următoare va lansa un apel dedicat dezvoltării antreprenoriatului în zona Văii Jiului. Anunţul a fost făcut de ministrul Rovana Plumb, la Petroşani.

Vineri, ministrul a participat, împreună cu comisarul european pentru Politica Regională, Corina Creţu, la conferinţa „Regiunile carbonifere din România în tranziţia energetică”.

Dezvoltarea antreprenoriatului în Valea Jiului: 1,5 milioane de euro

Fondurile alocate pentru dezvoltarea antreprenoriatului în Valea Jiului vor avea o valoare de 1,5 milioane euro.

Per total, vor fi finanţate minimum 25 planuri de afaceri. Acestea trebuie să aibă o valoare maximă per plan de afaceri de 40.000 euro.

Dezvoltarea antreprenoriatului în Valea JiuluiCe spune ministrul Fondurilor Europene:

„Guvernul României va sprijini această zonă pentru a deveni mai vizibilă atât prin resurse, cât şi prin oamenii care trăiesc aici, mai inclusivă prin oportunităţi egale tuturor, mai competitivă şi mai conectată, printr-o infrastructură dezvoltată”, a afirmat Rovana Plumb.

Dezvoltarea antreprenoriatului în Valea Jiului: Un plan de acţiune

Conform ei, urmează să fie elaborat un plan de acţiune pe termen scurt şi mediu privind politicile sectoriale din toate domeniile. Acest plan va fi implementat în Valea Jiului atât din fonduri naţionale, cât şi europene.

Comisarul european Corina Creţu spune că Valea Jiului primeşte o atenţie specială.

„Valea Jiului primeşte o atenţie specială în cadrul iniţiativei de sprijin pentru regiunile carbonifere. Mulţumesc României că a acceptat invitaţia de a participa la această iniţiativă, prin care vor putea fi identificate posibilităţi de finanţare prin politica de coeziune”, a precizat comisarul european Corina Creţu.

Valea Jiului a primit 2,5 miliarde euro fonduri europene, în perioada de programare 2007-2013. La ora actuală, se află în derulare proiecte în domeniul infrastructurii de transport, apă şi apă uzată, precum şi de reabilitare termică a clădirilor.

Citeşte şi Programul Investeşte în tine: Credite pentru dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor