DHL a inaugurat un nou terminal, în Cluj-Napoca

07.05.2014

Compania de curierat şi logistică DHL a inaugurat un terminal nou, acesta fiind situat în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Noul terminal va permite îmbunătățirea timpilor de livrare și preluare pentru expedierile internaționale cu până la 60 de minute şi va oferi o capacitate mai mare de procesare a coletelor prin aparatul X-ray dedicat DHL.

În plus, se vor putea face livrări în aceeași zi pentru județul Cluj și pentru principalele orașe din județele limitrofe (Alba, Bistrița – Năsăud, Harghita, Sălaj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sibiu).

Procesul de sortare al mărfii se va realiza imediat după sosirea acesteia în aeroport, iar accesul coletelor se va face direct către pistă, iar la eficientizarea timpilor de livrare și preluare va contribui și aparatul Xray, cu ajutorul căruia este posibilă procesarea unui număr mai mare de expedieri, într-un timp mai scurt.

Aceasta investiţie face parte din strategia companiei de a deveni prima opţiune pentru clienţii săi atunci când aceştia îşi aleg partenerul pentru serviciile de curierat expres internaţional.

În ultimii doi ani, DHL a mai realizat investiţii în înnoirea flotei cu 100 de autovehicule utilitare mari cu rafturi interioare (Volkswagen Crafter), care operează în toată ţara şi care au dublat capacitatea de transport pe teritoriul României. Investiţiile au mai vizat şi operarea unor aeronave cargo noi la Arad şi Cluj, care deserveşte zona de vest a României.

“Prin continuarea planului de investiţii DHL demonstrează încă o dată angajamentul său de a-şi dezvolta semnificativ operaţiunile pe piaţa din România. Mediul economic din Cluj și din zona nord-vestică a țării este unul foarte promiţător. Vom continua să investim în această zonă, ca parte esențială a strategiei noastre de dezvoltare”, a declarat Daniel Kearvell, director general DHL Express România.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a spus că instituţia pe care o conduce va continua să sprijine dezvoltarea investiţiilor în zona, economia judeţului devenind una tot mai globalizată deschisă către pieţele internaţionale.

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj a declarat, cu ocazia lansării noului terminal, că DHL este un partener important pentru aeroport, creşterea continuă a traficului aerian de marfă şi poştă fiind una din priorităţile aroportului.

”Investiţia DHL pe aeroportul din Cluj vine în întâmpinarea nevoii comunităţii de servicii logistice cât mai eficiente”, a continuat acesta.

DHL este prezentă pe piaţa din România de 22 de ani, având aproape 500 de angajaţi. De asemenea, compania operează cu 3 aeronave şi o flotă de peste 200 de maşini, oferind astfel o acoperire de 100% la nivel naţional.