„Diaspora Start-Up”, fonduri de 76 de milioane de euro

11.07.2017

Noul Program de Guvernare încurajează întoarcerea românilor din străinătate, drept urmare, în cadrul programului „Diaspora Start-Up”, dedicat românilor din Diaspora care vor să își deschidă o afacere în țară, au fost aprobate 32 de proiecte în valoare de 76 de milioane de euro.

Proiectele programului „Diaspora Start-Up” sunt destinate antreprenorilor români care locuiesc în străinătate sau celor care s-au întors recent în țară și doresc să-și valorifice abilitățile profesionale dobândite în afară, prin deschiderea unei afaceri în România.

Astfel, cetățenii români care au domiciliul în străinătate de minim 12 luni și doresc să-și înființeze o afacere în România, pot accesa ajutorul de minimis în valoare maximă de 40.000 euro și pot urma programe de formare antreprenorială (inclusiv de tip e-learning), prin intermediul administratorului schemei de antreprenoriat.

„Prin Programul de Guvernare ne-am asumat măsuri care să încurajeze întoarcerea tinerilor români acasă. Mă bucur să anunț contribuția fondurilor europene la acest obiectiv de importanță majoră pentru România. Trebuie să înțelegem că țara noastră poate deveni mai puternică dacă știe să valorifice educația, puterea de muncă și creativitatea tinerilor noștri”, afirmă Rovana Plumb, Ministrul Fondurilor Europene.

 

 

Citiți și despre: