Slide

Stiri: Sanatate

Dieta de detoxifiere de primavara

Dieta de detoxifiere de primăvară. Cum îți cureți organismul de toxine?

04.03.2020

Dieta de detoxifiere de primăvară. După perioada de iarnă când am mâncat alimente cu multe grăsimi, organismul nostru are nevoie de o dietă de detoxifiere de primăvară. Așadar, va propunem în acest articol o dietă de detoxifiere de primăvară care este ușor de ținut și care are efecte spectaculoase atât asupra sănătății, cât și a kilogramelor în plus adunate în perioada sezonului rece.

Dieta de detoxifiere de primavară. Alimente permise

Dieta de detoxifiere de primăvară include, în principal, legume de primăvară pe care le poți găsi cu ușurință în piață, în această perioadă a anului.

Din această dietă nu lipsește carnea, însă cura se bazează pe tipuri de carne fără grăsimi, cum este peștele sau carnea de curcan.

De asemenea, sunt permise și fructele, cu excepția fructelor uscate sau confiate care conțin mult zahăr și puțină apă.

Dieta de detoxifiere de primăvară. Hidratarea este foarte importantă

Apa este, totodată, un element esențial în aceasta dietă, întrucât hidratarea este esențială în eliminarea toxinelor din organismul nostru.

Ideal ar fi sa beți doi-trei litri de apă, însă nu trebuie să vă forțați la începutul curei sa beți toată această apă.

Beți cât de multă apă puteți în prima zi și după aceea, în zilele următoare mai adăugați 100 de mililitri până ajungeți la cantitatea menționată mai sus.

De asemenea, nu beți o cantitate mare de apă într-un timp scurt, ci alegeți să va hidratați toată ziua, bând câte un pahar mic de apă la fiecare jumătate de oră.

Dieta de detoxifiere de primăvară. Atenție mare!

Dieta de detoxifiere de primăvară nu este una strictă.

Din lista de legume de mai jos puteți sa mâncați de ori câte ori va este foame.

Însă, atenție la cantitatea de carne, ouă și produse lactate pe care le introduceți în meniul zilnic. Aceasta nu trebuie să depășească o treime din totalul alimentelor mâncate într-o zi.
Prin urmare, de exemplu, dacă alegeți într-o zi să mâncați spanac cu carne de curcan, la masa principală puneți și o bucată de carne. Însă, dacă peste câteva ore vi se face iar foame, alegeți să mâncați spanacul fără carne.

Legume care te ajută să îți cureți organismul de toxine:

– urzici

– spanac

– leurdă

– lobodă

– salată verde

– ceapă verde

– frunze de păpădie

– untișor

– ștevie sau dragavei

– leuștean

– mărar

– pătrunjel

Așadar, oricare din legumele din lista de mai sus sunt sănătoase și te ajută să îți detoxifici organismul. Include-le pentru o perioadă de o lună în alimentația ta zilnică și vei vedea că vei avea mai multă energie și o imunitate de fier.

Citește și Dieta NALEP: Etape, rețete și meniu