Stiri: Companii

Diferenţele între generaţii, o adevărată provocare pentru oamenii de HR

31.08.2016

Pentru oamenii de HR, diferenţa dintre generaţii reprezintă o veritabilă provocare, în condiţiile în care fiecare în parte au alte motivaţii, precum şi alte defecte şi calităţi. În plus, în situaţia în care diferenţele de vârstă sunt considerabile, angajaţii vor fi gestionaţi diferit, conform reprezentanţilor conferinţei Signal Connect.

În plus, studiile arată că cei din generaţia Baby Boomers sunt productivi şi lucrează din greu, dar se adaptează mai greu şi lucrează mai bine individual. Cei din generaţia X au simţul managementului şi găsesc soluţii imediate, însă raportul dintre munca depusă şi rezultatele obţinute nu este mereu cel aşteptat de către angajator.

„Genereţia Milenialilor apreciază diversitatea, are priorităţi şi obiceiuri profesionale distincte faţă de celelalte generaţii. În acelaşi timp, este necesar ca specialiştii de resurse umane, să le identifice caracteristicile specifice, pentru a le pune în evidenţă atât potenţialul individual cât şi cel la nivel de grup. Printre punctele tari ale acestei generaţii regăsim entuziasmul şi spiritul antreprenorial, însă uneori pot fi delăsători şi axaţi pe propriile obiective profesionale”, arată organizatorii evenimentului.

Evenimentul Signal Connect Timişoara vine în acest an cu o serie de speţe despre cum pot fi puşi în valoare în funcţie de generaţia din care fac parte, care sunt noile situaţii pe care managerii de resurse umane le întâmpină şi cum pot avea o atitudine proactivă.

Printre speakerii conferinţei se numără Larisa Nica, Specialist HR pentru compania Evozon, şi Diana Păsăreanu,HR Manager la Auchan Berceni Store.