Stiri: IT&C

Digital Nation a format o echipă de securitate cibernetică pentru spitale

24.06.2019

În urma incidentelor de securitate cibernetică cu care s-au confruntat spitalele din țară și din București în ultimele zile, Digital Nation propune o echipă de securitate informatică. Echipa are în componență mentori și experți din cadrul comunității, pentru remedierea cât mai rapidă a breșelor care au afectat unitățile medicale.

Comunitatea națională organizează un program de supra-specializare în cybersecurity, program care reunește administratori de sistem și programatori din toată țara, care își dezvoltă aplicat abilitățile de securizare și de prevenție în una din cele mai căutate specializări tehnice din ziua de astăzi.

Misiunea echipei Digital Nation

Taskforce-ul de securitate al comunității este la dispoziția autorităților pentru remedierea problemelor cauzate de atacuri și invită și alți experți în securitate cibernetică să se alăture lor. Misiunea echipei este de securizare a infrastructurile unităților medicale afectate pentru cele 6 spitale (4 din țară și 2 din București) care au fost ținta atacurilor și pentru alte instituții publice care poate au fost de asemenea vizate.

„Înțelegem cât de greu este să te protejezi, în special în ziua de azi când incidența atacurilor informatice este în continuă creștere. Experimentând recurent cu forme și variante de atacuri brute force, cu ransomware, înțelegem cât de ușor este să faci rău cu astfel de atentate digitale.

Fiind și o specializare de nouă generație, care a început să prindă avânt abia în ultimii ani, deci nefiind mulți încă în țară, în lume care să înțelegem securitatea, este și o datorie pentru noi să punem umărul la o situație care afectează tocmai spitalele noastre”, a declarat Paul Apostol, fondator Digital Nation.

Spitalele din țară și orice alte instituții publice afectate de atacurile informatice din ultimele zile sunt invitate să intre în dialog cu taskforce-ul de securitate cibernetică Digital Nation la adresa cybersecurity@digitalnation.ro pentru a demara de săptămâna aceasta acțiunile de analiză a daunelor provocate și pentru inițierea tacticilor de securizare.

Citește și Numărul unic 1911, lansat de Ministerul Comunicațiilor. Românii vor putea raporta incidentele de securitate cibernetică