Digitalizarea educatiei

Digitalizarea educaţiei: Cinci obiective propuse de Ministerul Educaţiei

23.11.2020

Digitalizarea educaţiei. Ministerul Educației și Cercetării propune o listă cu cinci obiective care urmează să fie realizate în următorii ani în ceea ce privește digitalizarea educației. Instituţia invită operatorii/companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamental să contribuie la conturarea acestui proiect de țară cu expertiza și propunerile proprii.

Digitalizarea educaţiei. Cinci obiective

Cele cinci obiective anunțate de ministrul Monica Cristina Anisie în cadrul primei runde de consultări publice privind elaborarea „Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România – SMART-Edu” sunt:

1. Îmbunătățirea infrastructurii digitale pentru reducerea decalajelor de conectivitate

2. Susținerea accesului egal la o educație online de calitate

3. Asigurarea de dispozitive electronice cu conectare la Internet în bandă largă și conectivitate wireless adecvată pentru preșcolari și elevi;

4. Elaborarea de manualele digitale și auxiliare didactice care oferă o interfață interactivă în care elevii au acces la conținut multimedia, cum ar fi videoclipuri, prezentări interactive și hyperlink-uri;

5. Competențe digitale pentru o piață a muncii emergentă.

Digitalizarea educaţiei. Un proiect prioritar

„Digitalizarea educației reprezintă un proiect prioritar pentru mine ca om politic, dar și un angajament îndrăzneț pentru generațiile viitoare, pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în următorii ani, indiferent de culoarea politică. Suntem cu toții aici pentru că nu mai putem aștepta niciun minut pentru a începe digitalizarea și modernizarea învățământului românesc. Fiindcă vorbim de un proiect de o asemenea anvergură și pentru a reuși ceea ce ne-am propus, avem nevoie de toți actorii din societate, de toate resursele disponibile”, a declarat ministrul educației și cercetării.

Bugetul de investiţii

De asemenea, ministrul Monica Cristina Anisie a anunțat că bugetul de investiții al Ministerului Educației pentru anul 2021 va include o componentă substanțială de fonduri alocate digitalizării, lucru care până în acest moment nu s-a întâmplat.

Digitalizarea educaţiei. Invitaţie către specialiştii în domeniu

Subsecretarul de stat în Ministerul Educației și Cercetării, Jean Badea, a invitat toți specialiștii interesați să dea curs apelului de a se înscrie în grupurile de lucru. Acestea vor fi constituite în vederea elaborării strategiei. Rezultatele activității grupurilor de lucru se vor concretiza în:

  • planuri operaționale pentru perioada vizată de strategie
  • măsuri de implementare sustenabilă a acestora

„Cuvintele sunt prea puține pentru a mulțumi tuturor partenerilor care au fost alături de noi nu numai astăzi, ci în toată această perioadă în care s-au implicat activ în susținerea activităților de învățare în mediul online. Doresc să-i asigur că eforturile lor sunt esențiale în această transformare de paradigmă pe care am inițiat-o: Școala SMART – Școală Modernă, Accesibilă, Bazată pe Resurse și Tehnologii digitale”, a declarat Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării.

Citeşte şi CSR Index 2020 şi-a anunţat câştigătorii. Care sunt cele mai sustenabile companii?

 

Citiți și despre: