Din ce în ce mai multe companii alocă resurse pentru relaxarea angajaţilor

12.02.2015

Din ce în ce mai multe companii alocă resurse pentru relaxarea angajaţilor, chiar dacă numărul celor care fac acest lucru rămâne încă mic, în comparaţie cu angajatorii care nu au adoptat încă asemenea măsuri. Astfel, 35% dintre respondenţii unui sondaj online realizat de Dynamic HR au indicat că firmele unde lucrează le pun la dispoziţie locuri de relaxare sau organizează activităţi de relaxare, aproape dublu faţă de anul trecut.

Cele mai des întâlnite astfel de activităţi sunt cele de implicare în comunitate şi participări la competiţii sportive, urmate de sesiuni de wellness.

Pe de altă parte, proiectele de motivare non-financiară şi relaxare trebuie să ţină cont de personalitatea fiecărui angajat pentru a avea succes, după cum arată sondajul realizat de Dynamic HR. Astfel, 77% dintre respondenţi au susţinut personalizarea politicilor de menţinere a echilibrului dintre viaţa personală şi cea profesională, cunoscut pe plan mondial ca Work Life Balance.

„Ritmul cotidian şi stresul care uneori devine neproductiv au atras atenţia specialiştilor HR şi a liderilor de organizaţii, care au conştientizat valoarea relaxării angajaţilor pentru asigurarea unei performanţe constante. Orice activitate de relaxare nu numai că detensionează angajaţii, dar reprezintă şi un excelent prilej de socializare într-un cadru informal. Costurile sunt minime, beneficiile – imense”, a declarat Simona Nicolaescu, business owner Dynamic HR.

Totodată, sondajul online conformă această afirmaţie: 95 dintre respondenţi au declarat că echilibrul dintre muncă şi relaxare creşte eficienţa şi, în mod direct, beneficiul pentru angajator.

Iar angajaţii eficienţi sunt productivi şi, în plus, fericirea reprezintă una dintre condiţiile de bază pentru inovaţie, după cum au demonstrat numeroase studii de specialitate.

„Un angajat fericit progresează, învaţă, este deschis la nou şi, în acelaşi timp, este mai creativ şi mai eficient. Întrebaţi-vă de ce, aparent fără vreun motiv evident, unele companii performează mai bine decât altele. Angajaţii lor sunt mai fericiţi. Managerii şi proprietarii de companii s-au convins că productivitatea echipei creşte odată cu gradul de fericire iar această creştere trebuie susţinută de la cel mai înalt nivel”, explică Simona Nicolaescu.

În fiecare an, pe 26 februarie, câteva zeci de companii care activează în România participă la Gala companiilor implicate în viaţa echilibrată a angajaţilor la care îşi prezintă programele de dezvoltare a angajaților și creștere a performanțelor lor.

Citiți și despre: