Stiri: IT&C

Din ce în ce mai mulţi români îşi rezervă vacanţele cu ajutorul smartphone-urilor

24.06.2015

Românii au integrat dispozitivele mobile în stilul lor de viață și le folosesc pentru o mulțime de activități, inclusiv pentru a-și rezerva vacanțe. Conform datelor Tripsta, numărul rezervărilor făcute de pe dispozitive mobile a crescut în 2015 comparativ cu anul trecut.

Bărbații din România folosesc mai mult decât femeile dispozitivele menționate pentru a-și rezerva vacanțele.

Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2015, numărul rezervărilor făcute de pe dispozitive mobile a crescut, în condițiile în care cea mai mare creștere s-a înregistrat în luna mai – de șapte ori mai multe rezervări de pe mobile comparativ cu aceeași perioadă din 2014, deși creșteri importante s-au înregistrat și în aprilie (de trei ori mai multe rezervări mobile comparativ cu 2014) și martie (dublu comparativ cu aceeași lună a anului trecut).

Principalele destinații

Londra (Marea Britanie) este una dintre principalele destinații rezervate de români de pe dispozitivele lor mobile în prima jumătate a anului curent, alături de Istanbul (Turcia) și Malaga (Spania).

Topul 3 al celor mai rezervate destinații de pe mobil s-a schimbat în 2015 comparativ cu anul trecut, când românii au preferat să rezerve de pe dispozitivele mobile vacanțe la Atena și Heraklion (Grecia), precum și la Lyon (Franța).

Cele mai scumpe vacanțe

Cele mai scumpe zboruri rezervate de români de pe dispozitive lor mobile în prima jumătate a anului curent au avut costuri de aproape 1.000 euro, respectiv un zbor pe ruta Otopeni – Hamburg care a costat 870 euro și a fost rezervat de pe mobil și unul cu același aeroport de plecare și având ca destinație Lisabona, care a costat 995 euro și a fost rezervat de pe un dispozitiv iOS.

Anul trecut, cel mai scump zbor rezervat pe site-ul mobil al Tripsta a fost către Dulles International Airport in Washington (USA) și a costat 2.470 euro.

Cele mai ieftine zboruri rezervate de pe device-uri mobile în 2015 de către români au fost către Istanbul (56 euro) de pe mobil și către Londra (50 euro) de pe iOS. Anul trecut, cel mai ieftin zbor rezervat de români de pe mobil a fost pe ruta Otopeni – Luton (Marea Britanie) și a costat 87 euro.

Bărbații fac cele mai multe rezervări

În prima jumătate a anului curent, bărbații și-au folosit dispozitivele mobile mai mult decât femeile pentru a rezerva vacanțe.

În același timp, comparativ cu anul trecut, numărul bărbaților care au folosit mobile pentru a rezerva călătorii a crescut cu 310%, în timp ce numărul femeilor a crescut cu 220%.