Stiri: Companii

Din ce în ce mai mulţi români preferă vacanțele exotice

03.02.2015

Anul trecut, românii și-au dublat numărul de cereri pentru vacanțele în zona Caraibelor, comparativ cu  2013, potrivit rezultatelor înregistrate în a doua parte a anului trecut de către agenția de turism Eturia, specializată în vacanțe exotice.

Astfel, chiar dacă în topul preferințelor rămân destinații consacrate, precum Republica Dominicană, Cuba, Bahamas și Jamaica, diferența față de anii anteriori vine din creșterea înregistrată pe noile destinații-vedetă din Caraibe: Aruba, Saint Maarten și Curaçao.

Cât plătesc românii pentru o vacanţă exotică

Costul unui sejur în Aruba, Curaçao sau Saint Maarten începe de la 1700 euro de persoană și poate ajunge până la 2500 euro de persoană, preţ în care este inclus zborul cu toate taxele aferente, cazarea și transferurile.

„Deși, spre deosebire de alte destinații din Caraibe, resorturile din Aruba, Curaçao și Saint Maarten nu oferă serviciile all inclusive apreciate de majoritatea turiștilor români, acestea recuperează la capitolul peisaje, activități acvatice și lipsa aglomerației turistice”, au afirmat reprezentanţii Eturia.

Potrivit datelor unei companii aeriane, în 2012 aproximativ 5.400 de pasageri români au călătorit spre zona Caraibelor, iar conform Oficiului Național de Turism din Caraibe, Aruba a înregistrat în anul 2014 aproximativ 1 milion de turiști, iar Saint Maarten și Curaçao câte 500.000 de turiști.

„Destinaşia ideală de vacanță a românilor are, în general, câteva elemente previzibile: plajă, temperatură plăcută, hoteluri bune și posibilități de distracție. Statele turistice din Caraibe dispun de toate aceste elemente și, în plus, au și beneficiul unui turism mai relaxat, în care nu simți aglomerația nici în hotel și nici pe plajă”, a declarat Sorin Stoica, director executiv Eturia.