Stiri: Sanatate

Direcţiile de Sănătate Publică vor continua verificările în spitale

04.05.2015

Directiile de Sănătate Publică vor continua verificările în unitățile sanitare pentru implementarea sistemului informatic de funcționare a cardului național de sănătate. Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății a cerut reprezentanților DSP și CNAS să verifice în teren, la furnizorii de servicii de sănătate, dacă există cititoare de card achiziționate, personal instruit pentru utilizarea acestora, dar și softurile necesare implementării sistemului.

“Reamintesc că, spitalele care întâmpină dificultăți în validarea serviciilor medicale prin card sunt obligate să acorde consultații sau să interneze pacienții care prezintă cardul de sănătate sau o adeverintă medicală, până la remedierea sistemului”, a declarat ministrul Sănătății

Vineri, reprezentanții DSP București au verificat 16 unități sanitare din Capitală (Spitalul Clinic  Sf. Maria, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, SUUB, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, toate cele 3 Institute de pe platformă Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență M.S.Curie, Institutul Hociota, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic Th. Burghele, Spitalul Clinic Colţea,  pitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan, Spitalul Cinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala D. Teodorescu)

În toate spitalele verificate cititoarele de carduri funcționau în parametrii normali (internări, externări) și exista personal instruit.