Stiri: Companii

Director Enel X Romania

Enel X România are un nou director general. Cine a preluat această funcţie?

11.05.2021

Director Enel X România. Daniel Ortiz, fost coordonator al activităţii Business-to-Consumer (B2C) Iberia, Endesa X, a preluat la începutul lunii mai funcţia de director general al Enel X România, companie dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale pentru oraşe, case, industrii sau mobilitate electrică. Marius Chiriac, cel care a condus compania încă de la lansarea acesteia în România, din noiembrie 2018, a preluat funcţia de director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia.

Director Enel X România. Studii şi experienţă

Absolvent al Universităţii Politehnice din Barcelona, Facultatea de Inginerie Electrică, instituţie în cadrul căreia a fost timp de 11 ani profesor asociat, Daniel Ortiz a obţinut o diplomă de MBA la ESADE Business School şi a acumulat peste 20 de ani de experienţă în cadrul grupului Enel. În ultimii trei ani a coordonat Departamentul B2C (Business-to-Consumer) din cadrul Endesa X, responsabil de gestionarea portofoliului de soluţii şi servicii dedicate clienţilor rezidenţiali.

Ce spune Daniel Ortiz?

„Sunt onorat să mă alătur echipei Enel X România, împreună cu care vom transforma provocările lansate prin Green Deal în poveşti de succes. Tranziţia către mobilitatea electrică se accelerează de la un an la altul, inclusiv printr-un număr în creştere de puncte publice de încărcare Enel X, instalate în toate colţurile ţării, şi prin soluţii de mobilitate pentru acasă sau la birou care fac viaţa şoferilor mai uşoară. Totodată, eficienţa energetică devine o prioritate pentru companii, tot mai interesate de soluţiile noastre de producere a energiei din surse regenerabile. Vom dezvolta toate aceste produse inovatoare şi soluţii digitale din portofoliul Enel X România pentru a sprijini comunităţile să beneficieze de un mediu curat şi sigur şi pentru a susţine ritmul accelerat al tranziţiei energetice”, a declarat Daniel Ortiz, director general al Enel X România.

Director Enel X România. Infrastructura de mobilitate electrică

În calitate de director general al companiei Enel X România, Daniel Ortiz va continua să dezvolte infrastructura de mobilitate electrică, pentru un transport alternativ cu impact zero, şi va promova soluţii de eficienţă energetică pentru clădiri, locuinţe sau pentru consumatorii industriali.

Citeşte şi Cine este noul director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia?