Stiri: IT&C

Producţia de hidrogen verde

DocProcess are un nou director financiar

27.05.2020

Director financiar DocProcess. Compania românească ce dezvoltă soluții digitale pentru automatizarea proceselor de afaceri în cadrul ecosistemelor de parteneri, DocProcess, l-a numit pe Costin Baicu în funcția de director financiar al grupului.

Experiența deţinută de Costin Baicu în domeniul financiar va contribui la:

 • procesul de extindere la nivel european
 • atingerea obiectivelor ambițioase de dezvoltare ale companiei

Director financiar DocProcess. Ce spune fondatorul companiei?

„Venind dintr-o altă afacere antreprenorială locală, Costin înțelege foarte bine oportunitățile și provocările cu care se confruntă companiile IT cu creștere rapidă. Cunoștințele sale solide în domeniul financiar precum și experiența acestuia în susținerea companiilor în procesul de extindere la nivel internațional, vor fi atuuri valoroase în următoarele etape ale dezvoltării DocProcess. Împreună cu partenerii noștri de la Morphosis Capital, îi spunem bun venit în echipă”, a declarat Liviu Apolozan, fondator și Președinte al Consiliului de Administrație al DocProcess.

Director financiar DocProcess. Experienţă

Costin Baicu deţine o experiență de peste 20 de ani, ocupând poziții de conducere în domeniul financiar. Înainte de a veni la DocProcess, acesta a ocupat timp de 14 ani funcția de director financiar al companiei de IT, TotalSoft.

El s-a alăturat companiei TotalSoft, o afacere antreprenorială românească, în anul 2006 și a ajutat la administrarea acesteia până în 2020. În aceasta perioadă, cifra de afaceri a TotalSoft a crescut de la 5 la 22 de milioane de euro. De asemenea, Costin Baicu a jucat un rol esențial în tranzacția de preluare a TotalSoft de către Logo Software Investment SA și în integrarea ulterioară a companiei românești în structura grupului de origine turcă.

Director financiar DocProcess. Declaraţia făcută de Costin Baicu

„Echipa DocProcess a reușit să dezvolte soluții tehnologice de ultimă generație, să cultive un portofoliu impresionant de clienți și să se extindă la nivel internațional, devenind în ultimii ani una dintre cele mai dinamice companii antreprenoriale din România. Sunt încântat să mă alătur unei astfel de companii deoarece îmi oferă oportunitatea extraordinară de a realiza o strategie ambițioasă de dezvoltare la nivel internațional împreună cu o echipă profesionistă și dedicată” a declarat Costin Baicu, noul CFO DocProcess.

Director financiar DocProcess. Misiune

În noua sa funcţie, Costin Baicu va supraveghea toate piețele în care DocProcess activează. El va colabora direct cu Consiliul de Administrație și cu echipa executivă internațională a DocProcess pentru a implementa strategia de dezvoltare și de creștere a profitabilității.

Numirea unui CFO marchează începerea unui nou capitol pentru DocProcess. În luna aprilie a acestui an, DocProcess a inaugurat un birou comercial la Paris și l-a numit pe Christophe Lacaze CEO pentru Franța și VP pentru expansiune internațională, accelerând astfel planurile de extindere ale grupului.

Rezultatele DocProcess

În 2019, grupul DocProcess a înregistrat venituri de aproximativ 3,2 milioane de euro.

Pentru 2020, obiectivul conducerii este de a atinge o cifră de afaceri de 4 milioane de euro și vânzări de cel puțin 1 milion de euro pe piața franceză.

Până la sfârșitul acestui an, DocProcess se așteaptă să ajungă la 75 de angajați, dintre care 25 cu sediul în Franța. Compania recrutează în prezent personal pentru birourile din:

 • București
 • Paris
 • Grenoble

Director financiar DocProcess. 3.500 de clienţi

DocProcess are peste 3.500 clienți mari, jucători importanți locali și internaționali printre care se numără:

 • Carrefour
 • Cora
 • Altex
 • Mondelez
 • Covalact
 • Albalact

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii: Termoscanarea este obligatorie