Stiri: Energie

Director general Enel

Cine este noul director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia?

07.05.2021

Director general Enel. Începând cu luna mai 2021, Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au un nou director general. Marius Chiriac, fostul coordonator al activităţii Enel X România, a preluat această funcţie.

Enel Energie şi Enel Energie Muntenia deţin împreună cel mai mare portofoliu de clienţi pe piaţa concurenţială din România.

Michele Abbate, cel care a condus companiile de furnizare de energie electrică şi gaze naturale ale grupului Enel în România începând cu luna septembrie 2017, va prelua o altă poziţie în cadrul Grupului Enel.

Director general Enel. Experienţă

Absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti, Facultatea de Energetică, Marius Chiriac deţine o experienţă de peste 11 ani în cadrul grupului Enel. El s-a aflat la conducerea Enel X România încă de la lansarea companiei. În 2018, a dat startul celui mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din ţară. Anterior, a ocupat în cadrul Enel Energie şi Enel Energie Muntenia funcţii precum:

  • Head of Marketing
  • Head of Sales and Energy Management

Ce spune Marius Chiriac?

„M-am alăturat echipei Enel acum 14 ani, când România făcea primii paşi către liberalizarea pieţei de energie electrică pentru consumatorii casnici, proces în care m-am implicat activ. Companiile de furnizare Enel au fost încă de la început jucători principali în procesul liberalizării ceea ce a făcut ca, astăzi, 76% dintre clienţii casnici din portofoliul acestora să fie pe piaţa concurenţială, cea mai mare pondere dintre toţi furnizorii mari din România. Sunt onorat să încep un nou capitol în cadrul Enel Energie şi Enel Energie Muntenia pentru a duce la bun sfârşit acest proces complex al liberalizării pieţei de energie”, a declarat Marius Chiriac, director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia.

Director general Enel. Strategia de business

În calitate de director general al companiilor de furnizare de energie electrică şi gaze naturale Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, Marius Chiriac va coordona:

  • strategia generală de business
  • activităţile de furnizare şi vânzare ale grupului Enel în România

Obiectivul său este de a dezvolta o gamă variată de oferte care să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor de energie electrică şi gaze naturale, prin pachete integrate de utilităţi şi servicii cu valoare adăugată.

Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au în portofoliu peste 3 de milioane de clienţi. Aproximativ 2,9 milioane dintre aceştia sunt consumatori casnici de energie electrică.

Citeşte şi Enel X România montează panouri solare pe două dintre magazinele Mega Image