Stiri: Constructii

Director general TeraPlast.

Director general TeraPlast. Decizia luată de companie

29.06.2020

Director general TeraPlast. Grupul TeraPlast a decis să îi prelungească mandatul directorului general, Alexandru Stânean, pentru o perioadă de patru ani. Decizia se aplică începând cu data de 2 iulie. Decizia a fost luată de către Consiliul de Administraţie în cadrul şedinţei din data de 26 iunie 2020.

Director general TeraPlast. Experienţa profesională

Alexandru Stânean face parte din echipa Grupului TeraPlast din 2007, iar de-a lungul timpului a ocupat poziţii precum director general adjunct, director de operaţiuni sau responsabil de dezvoltarea pe pieţele externe.

De asemenea, acesta a făcut parte din echipa responsabilă de IPO-ul companiei în 2008.

Director general TeraPlast. Al treilea mandat

În urma deciziei Consiliului de Administraţie, Alexandru Stânean începe cel de-al treilea mandat de director general în cadrul Grupului TeraPlast.

”Grupul TeraPlast s-a transformat profund în ultimii doi ani prin investiţiile realizate cu ajutor de stat. Wetterbest a deschis o unitate nouă de producţie, iar TeraGlass şi TeraPlast şi-au mărit capacitatea de producţie şi totodată şi-au diversificat portofoliul de produse”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Rezultate financiare pentru primul trimestru din 2020

În primul trimestru al anului 2020, TeraPlast a raportat cea mai bună evoluţie dintre companiile Grupului TeraPlast. Cifra de afaceri a crescut cu 28% /an, la 88,3 milioane de lei. În aceeaşi perioadă, compania a generat 72% din EBITDA Grupului TeraPlast şi a marcat cea mai bună marjă de profitabilitate, de 14,3%.

Pentru primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast estimează afaceri de 478 milioane de lei şi o EBITDA de 47 milioane de lei. Pentru divizia de mase plastice, din care face parte TeraPlast, cifra de afaceri este estimată la 213 milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de primul semestru din 2019. Totodată, profitabilitatea diviziei de mase plastice este estimată la 27 milioane de lei în primul semestru din 2020, cu 54% mai mult decât în primul semestru din 2019.

Citeşte şi Românii, dornici să plece în vacanţă. Cum au evoluat preţurile de avion, în ultima perioadă?