Stiri: Energie

Directoratul OMV Petrom

Schimbări în conducerea OMV Petrom

16.09.2020

Directoratul OMV Petrom. Compania anunţă o serie de schimbări în managementul companiei. Astfel, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom l-a numit pe Christopher Veit în funcția de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Upstream. În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul lui Peter Zeilinger, până la data de 16 aprilie 2023. Chris Veit a acceptat numirea și va prelua mandatul începând cu data de 1 octombrie 2020.

Directoratul OMV Petrom. Peter Zeilinger a renunţat la mandatul său

Înaintea ședinței Consiliului de Supraveghere de marţi, Peter Zeilinger a informat Consiliul că renunță la mandatul său de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Upstream. Renunțarea va fi efectivă începând cu data de 30 septembrie 2020.

„Consiliul de Supraveghere îi mulțumește lui Peter Zeilinger pentru contribuția și angajamentul său în succesul companiei. În același timp, Consiliul de Supraveghere îi urează bun venit lui Chris Veit în noul său rol de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Upstream”, anunţă OMV Petrom.

Directoratul OMV Petrom. Cine este Chris Veit?

Chris Veit deține o diplomă universitară în Inginerie Mecanică și a absolvit un master cu specializare în ingineria petrolieră la Universitatea Minieră din Leoben. Și-a început cariera la Schlumberger ca inginer de investigații geofizice iar, în 1986, s-a alăturat OMV Austria Exploration & Production GmbH la Gaenserndorf, ca inginer de producție. A deținut o serie de poziții, atât tehnice cât și de management, în Libia, Pakistan precum și în Austria, printre care cea de Senior Vice President şi Director al OMV Austria Exploration & Production GmbH. Începând din luna ianuarie 2016, a preluat poziția de Senior Vice President Exploration, Development and Production, cu scopul de a dezvolta și contribui la evaluarea și reorganizarea întregii organizații Upstream din cadrul OMV. În acest moment, Christ Veit reprezintă OMV în mai multe Consilii de Supraveghere ale subsidiarelor sale și este membru al consiliului consultativ al Departamentului de Inginerie Petrolieră din cadrul Universității Miniere din Leoben.

Citeşte şi Teste coronavirus MedLife: Compania a deschis un nou laborator de testare pentru COVID-19