Directorul Resurse Umane al Danone România, promovat în Franţa

07.02.2017

După ce a ocupat în ultimii ani poziția de Director Resurse Umane pentru divizia de lactate Danone Europa Centrală și de Est, Oana Fărcășanu preia funcția de Director Resurse Umane pentru Bledina Franța, în cadrul diviziei de nutriție infantilă a companiei Danone.

„M-am alăturat echipei Danone la puțin timp după deschiderea operațiunilor în România și am contribuit la creșterea și transformarea acestei companii de-a lungul anilor. Sunt mândră de reperele pe care le-am construit, fie pe partea de business de iaurturi, unde am deschis numeroase segmente în premieră, fie pe cea de conexiune cu societatea, unde am introdus noi modele sociale, așa cum sunt programele de educație prin nutriție și sport sau cele de creștere a producției autohtone de lapte”, a precizat aceasta.

Conform ei, noua funcţie este cea de a doua experiență internațională în cadrul Grupului Danone pentru ea, prima fiind în 2007, tot în Franța.

„E dificil să pleci, oricât de interesantă este provocarea profesională, dar mă ajută că las aici o echipă extraordinară de profesioniști, care va continua în România povestea frumoasă ce datează de 18 ani,” spune Oana Fărcășanu.

După plecarea ei, responsabilitățile regionale vor fi preluate de Emilia Foteva, care revine în regiune de pe poziția de Director HR, Danone Rusia. Activitățile de HR pentru România vor fi acoperite de echipa locală formată din Radu Petrescu, Irina Pălărie și Andreea Arambasa.

Danone România este lider de piață pe segmentul iaurturi, înregistrând în anul 2015 o cifră de afaceri de 484 milioane lei.