Stiri: Energie

Statii incarcare masini electrice OMV Petrom si Eldrive

Dividende OMV Petrom. Decizia luată de Adunarea Generală a Acţionarilor

28.04.2020

Dividende OMV Petrom. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor OMV Petrom S.A. a decis distribuirea de dividende în valoare brută de 1,76 miliarde de lei pentru anul financiar 2019. Compania a anunţat hotărârile adoptate în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din data de 27 aprilie 2020. Acestea includ, printre altele, aprobarea bugetului OMV Petrom SA pentru anul 2020 și distribuirea de dividende aferente anului financiar 2019.

Dividende OMV Petrom. Ce spune CEO-ul companiei?

„Ne-am menținut propunerea de distribuire de dividende, în ciuda presiunii la care este supusă industria noastră, în contextul pandemiei de coronavirus și a scăderii abrupte a prețului țițeiului. Dividendul aprobat reflectă performanța din 2019 a OMV Petrom. În această perioadă dificilă, ne menținem angajamentele față de acționarii noștri – inclusiv statul român”, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Dividende OMV Petrom. 0,031 lei pe acţiune

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat distribuirea unor dividende în valoare brută de 0,031 lei/acțiune pentru anul financiar 2019. Nivelul este în creștere cu 15% față de anul 2018.

Valoarea totală a dividendelor: 1,76 miliarde de lei

Valoarea totală brută a dividendelor de distribuit se ridică la aproximativ 1,76 miliarde de lei, reprezentând 48% din profitul net al grupului atribuibil acționarilor OMV Petrom S.A. pentru anul 2019.

Câţi bani vor merge către statul român?

362 milioane de lei vor merge către statul român, care deține, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, 20,639% din acțiunile OMV Petrom S.A. Din 2005 și până în 2019, OMV Petrom a distribuit către statul român dividende în valoare de aproximativ 3 miliarde de lei.

De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat bugetul OMV Petrom S.A. pentru 2020. Acesta a fost întocmit pe baza ipotezelor existente înaintea izbucnirii pandemiei COVID-19. Mai exact, este vorba de un preț mediu al țițeiului Brent de 60 USD/bep.

Criza coronavirusului

OMV Petrom monitorizează continuu situația și va oferi cele mai bune estimări cu privire la măsurile de răspuns la actuala criză. Compania va oferi un răspuns şi privind evoluția estimată în 2020 a principalilor indicatori operaționali și de piață pe 29 aprilie. Atunci va avea loc publicarea rezultatelor consolidate ale Grupului pentru primul trimestru al 2020.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu mediul de afaceri după data de 15 mai? Studiu Frames