Stiri: Finante

Anunţul făcut de Ministerul de Finanţe privind dividendele trimestriale

28.08.2018

Ministerul Finanțelor Publice anunţă o nouă schimbare legislativă privind distribuirea de dividende trimestriale. Instituţia vine, astfel, în sprijinul companiilor care vor să distribuie trimestrial dividente către acţionari.

Printr-un proiect de ordin al ministrului de Finanţe a fost stabilit mecanismul de raportare al dividendelor repartizate trimestrial de către operatorii economici, conform Legii nr. 163/2018.

Se propune şi evidențierea diferită, pe seama creanțelor, a sumelor care reprezintă dividende repartizate trimestrial în cursul exercițiului financiar.

S-a stabilit şi termenul de depunere a situaţiilor financiare

Proiectul de lege stabilește termenul de depunere a situațiilor financiare interimare la unitățile teritoriale ale Ministerului de Finanţe. Acestea se pot depune în termen de 30 de zile de la aprobarea de către adunarea generală a acționarilor/asociaților.

„Guvernul, prin Ministerul Finanțelor Publice, continuă să sprijine și să încurajeze mediul de afaceri prin măsuri de simplificare și debirocratizare”, spune Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Dividende trimestriale: Avantaje

Conform acestuia, prin modificările legislative aduse s-a acordat posibilitatea de a opta pentru repartizarea trimestrială a dividendelor. Acest lucru permite flexibilizarea planificării bugetare. Antreprenorii vor putea beneficia mai repede de profitul propriei afaceri, iar statul va avea avantaje în execuția cheltuielilor bugetare.

„În acest fel, se vor colecta și în timpul anului venituri bugetare provenite din impozitul pe dividende”, a declarat ministrul de Finanţe.

Citeşte şi Ce schimbări aduce noua Lege a dividendelor?