Stiri: Stiri

Divizia de adezivi Akzonobel, achizitionata de Sika

09.10.2013

Divizia de adezivi AkzoNobel a fost achizitionata de catre Sika AG, tranzactia fiind finalizata la mijlocul acestei saptamani. Anterior cumpararea diviziei de adezivi fusese anuntata inca din luna august a anului current.

AkzoNobel Building Adhesives, compania care detinea diviza de adezivi AkzoNobel, se află în top trei companii la nivel european pe segmentul său de activitate, având peste  550 de angajați. Prin intermediul acestei achiziţii, Sika îşi va lărgi oferta de soluţii profesionale pentru pardoseli (Flooring), sigilari si lipiri (Sealing&Bonding) şi reparaţii /renovări (Refurbishment).

Afacerea cu adezivi a AkzoNobel se concentrează pe produsele din segmentul premium, comercializate sub brandurile Schonox, Cegecol, Casco, Synteko şi EriKeeper. Compania deţine şi două unităţi de producţie în Germania şi Franţa şi o rețea de distribuție la nivel european prin intermediul căreia asigură clienţilor soluţii eficiente şi inovatoare.

“Suntem bucuroși să primim echipa de succes a diviziei de adezivi AkzoNobel în cadrul marii familii Sika. Această achiziție va face din compania noastră un jucător și mai puternic pe piața de finisaje interioare, crescând, și, în același timp, completând oferta noastră de produse pentru pardoseli (Flooring),sigilari si lipiri (Sealing&Bonding) reparaţii şi renovări (Refurbishment)”, a declarat Jan Jenisch, CEO-ul Sika, conform unui comunicat de presa remis de companie.

Prin achiziția diviziei Building Adhesives a AkzoNobel, Sika îşi completază portofoliul de produse și oferă o gamă de soluții profesionale pentru finisajele interioare, adresându-se în mod particular meșterilor specializați. Astfel, compania va beneficia de un portofoliu de produse complementar, foarte bine cunoscut pe piețele europene (Germania, Franța, Olanda sau Ţările Nordice), ce va fi lansat prin intermediul canalelor europene și mondiale de vânzări ale Sika.