Stiri: Constructii

Rezultate TeraPlast 2021.

TeraPlast vinde o parte din companiile pe care le deţine în România

30.07.2020

Divizii TeraPlast. UniCredit a anunţat că asistă Grupul TeraPlast în procesul de vânzare a diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan Group plc. Grupul TeraPlast este cel mai mare producător român de materiale de construcții. De asemenea, Kingspan Group plc este lider global în industria materialelor de termoizolare și de anvelopare a clădirilor.

Divizii TeraPlast. Tranzacția cuprinde companiile:

  • TeraSteel S.A.
  • TeraSteel d.o.o. Serbia
  • Wetterbest S.A.
  • Cortina WTB S.R.L.
  • TeraSteel Slovakia SR

„Această tranzacție complexă a avut loc într-un context de piață provocator, pe fondul efectului pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra industriei construcțiilor. Prezența solidă a UniCredit pe piața finanțărilor corporative, precum și încrederea de care se bucură în sectorul de investiții bancare la nivel european, ne permit să oferim clienților noștri corporate un spectru larg de servicii, care îmbină cunoașterea pieței locale cu expertiza globală a Grupului. Această tranzacție de o importanță semnificativă în industria construcțiilor confirmă, încă o dată, poziția de lider pe care UniCredit o are pe piața de M&A din România”, a declarat Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking și Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank.

Divizii TeraPlast. Valoarea tranzacţiei

Tranzacția are o valoare de aproximativ 85 de milioane de euro. Aceasta a fost semnată cu succes vineri, 24 iulie 2020. Data de finalizare depinde de aprobările oficiale și este estimată pentru sfârșitul anului.

„Am avut în UniCredit un partener experimentat, cu o foarte bună capacitate de înțelegere a business-ului și a culturii noastre organizaționale. Prin această tranzacție aducem plus-valoare acționarilor TeraPlast”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

Citeşte şi Vânzările Ariston Thermo 2019. Anunţul făcut de companie