Stiri: Logistica

HoldCo

DKV Mobility și Ovidiu-Ioan Andrieș vor să preia societățile Smart Diesel și Tax Refund

10.02.2021

Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care Grupul DKV Mobility și Ovidiu-Ioan Andrieș intenționează să preia societățile Smart Diesel SRL și Tax Refund SRL. Această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată.

Grupul DKV Mobility

Grupul DKV Mobility este un furnizor de soluții inteligente pentru servicii de mobilitate. Prin companiile sale, grupul oferă cardul de carburant DKV și servicii suplimentare. Grupul DKV Mobility oferă servicii de alimentare cu carburant, ajută la menținerea mobilității și la asigurarea unui mod de lucru eficient.

Prin intermediul companiilor pe care le controlează, Ovidiu-Ioan Andrieș este implicat în activități din mai multe sectoare (ex: dezvoltarea proiectelor de clădiri, restaurante, dezvoltare de software, vânzare cu ridicata a pieselor auto și a accesoriilor, mentenanța și reparația autovehiculelor).

Smart Diesel SRL vinde activitatea referitoare la cardurile de carburant (emiterea și vânzarea cardurilor de carburant proprii, revânzarea cardurilor de carburant ale altor comercianți și furnizarea accesului la sistemele de plată a taxelor de drum). Tax Refund SRL este și va continua să fie activă pe piața rambursării de TVA și accize.

Concentrare economică

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Aşadar, instituţia va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal. După aceea, va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi Prețuri apartamente noi 2021: Ce evoluție se va înregistra?