Stiri: Social

DNA: 91 de persoane condamnate, în decembrie 2016

27.01.2017

În cursul lunii decembrie 2016, în dosare de corupție instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au rămas definitive 29 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 91 inculpați printre care un deputat, doi președinți de consiliu județean, un subprefect, un manager de spital, un șef Direcție județeană Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor, un șef poliție municipiu, doi primari comună, un director de Agenție județeană a Mediului, un administrator post TV local.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 91 inculpați variază între 14 ani și 1 an cu amânare.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă”, conform instituţiei.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.