Monitorul Preturilor Carburantilor

DNA va cumpăra carburanţi de la Lukoil. Contractul este de 4,7 milioane lei

23.09.2015

Lukoil va furniza carburanţi pentru maşinile Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Instituţia a atribuit companiei un contract de 4,7 milioane lei, fără TVA, în urma unei licitaţii deschise. Parteneriatul se va desfăşura pe o perioadă de patru ani şi vizează livrarea de benzină fără plumb şi de motorină, pe baza cardurilor de credit şi a bonurilor valorice.

Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise desfăşurată prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

„La licitaţie s-au înscris trei ofertanţi, iar oferta câştigătoare a fost declarată în conformitate cu dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice, respectiv criteriul «preţul cel mai scăzut». În urma clasamentului făcut în funcţie de criteriul sus menţionat a fost declarată câştigătoare oferta SC Lukoil România SRL. În termenul prevăzut de lege, nu a fost depusă nicio contestaţie de către ceilalţi competitori participanţi la licitaţie, prin urmare contractul cadru a fost încheiat la data de 16.09.2015”, a precizat DNA.

Instituţia a arătat că, potrivit OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, autorităţile contractante nu pot elimina din procedura de licitaţie persoanele fizice sau juridice care fac obiectul unor anchete penale.