Stiri: Sanatate

Doar 10% dintre pacienţii cu cancer fac radioterapie

16.10.2015

O mare parte dintre pacienţii cu cancer din țara noastră (70%) trebuie să facă radioterapie, însă în realitate doar o mică parte (10%) dintre aceştia ajung să aibă acces la acest serviciu în timp util și fără întreruperi.

„Când nu există continuitate, totul este o loterie, în care șansele depind de un tratament corect, complet și la timp”, afirmă reprezentanţii Centrului de Diagnostic și Tratament Oncologic Brașov.

În acest context, centrul propune un nou concept în asistarea medicală a pacientului, bazat pe servicii integrate: prevenție, diagnostic și tratament.

Schimbările, aduse de o nouă conducere, garantează bolnavilor acces gratuit la servicii de ultimă generație.

“Săptămâna aceasta am început să tratăm pacienții cu al doilea accelerator, cu ajutorul căruia oferim servicii de radioterapie de tip IMRT. Cu sprijinul furnizorului de echipamente, bolnavii de cancer vor beneficia de continuitate în tratament, astfel încât orice pacient asigurat prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care se adresează centrului nostru, are acces fără coplată la terapiile necesare”, a spus Anamaria Făgăraș, noul manager al Centrului de Diagnostic și Tratament Oncologic Brașov.

Din septembrie, o nouă echipă de management, cu experiență în domeniul oncologiei, a preluat conducerea spitalului, iar din octombrie, Anamaria Făgăraș a fost numită în funcția de manager.