Evaluare Depozitarul Central.

Dobânzi depozite OTP Bank Romania. Anunțul făcut de bancă

22.07.2019

Dobânzi depozite OTP Bank România. Banca a anunțat că a înregistrat o creștere de 32% a volumelor depozitelor la termen în lei pentru persoane fizice în 2018. Avansul a venit ca urmare a strategiei OTP Bank de a acorda dobânzi competitive pentru produsele de economisire din portofoliul său.

Dobânzi depozite OTP Bank România. Strategia de stimulare a economisirii

Având în vedere strategia de stimulare a economisirii și a unui comportament financiar responsabil, banca oferă clienților un produs inovator de economisire pentru persoane fizice. Este vorba de Depozitul la Termen în lei constituit pe 13 luni, cu o dobândă competitivă pe piață pentru acest termen. Dobânda poate ajunge până la 3,70% per 13 luni. Acest lucru se întâmplă dacă depozitul este constituit online, prin intermediul serviciului OTPdirekt.

Dobânzi depozite OTP Bank România. Comisioane zero

Comparativ cu cea mai bună dobândă de pe piață pentru acest tip de depozit, clienții beneficiază și de comisioane zero valabile pentru deschiderea, administrarea, lichidarea anticipată a depozitului sau retragerea depozitului la scadență. Comisionul zero se aplică indiferent de faptul că depozitul este deschis prin OTPdirekt sau într-o sucursală a băncii.

Așadar, clienții care aleg să deschidă un depozit într-o sucursală vor avea o rată a dobânzii de 3,50% per 13 luni.

Dobânzi depozite OTP Bank Romania. Suma necesară pentru depozit

Suma minimă necesară pentru deschiderea unui Depozit la Termen în lei pe 13 luni este de 2.000 RON. Atunci când depozitul ajunge la scadență clientul poate opta pentru:

  • o prelungire automată a depozitului cu capitalizarea dobânzii
  • o prelungire automată a depozitului fără capitalizare
  • o lichidare automată la termen

Dobânzi depozite OTP Bank Romania. Ce spun reprezentanții băncii?

„Ca bancă universală avem responsabilitatea de a promova educația financiară și un comportament financiar responsabil, prin toate canalele noastre, cum ar fi Fundația „Dreptul la Educație”, dar și prin produsele noastre. Chiar dacă acest depozit la termen este un produs simplu pentru majoritatea clienților noștri, l-am construit pentru a sublinia importanța economisirii și a unui plan financiar personal, deoarece va contribui pas cu pas la o cultură financiară sănătoasă a publicului „, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct al Diviziei Retail OTP Bank Romania.

Citește și Se deschide noul magazin Lidl Brăila! Ce surprize anunță retailerul?