Stiri: Stiri

Dobânzile scăzute vor fi menține de BCE

05.07.2013

Dobânzile vor fi menținute la nivel scăzut o mai mare perioadă de timp, hotărârea fiind luată de Banca Central Europeană. Potrivit ultimelor declarații făcute de Mario Draghi, președintele acestei instituții, BCE încearcă să limiteze costurile împrumuturilor  și să mențină susținerea zonei euro prin intermediul acestei proceduri.

„Consiliul guvernatorilor aşteaptă ca dobânzile cheie ale BCE să rămână o perioadă lungă de timp la nivelurile actuale sau la unele mai reduse. Riscurile de decelerare la adresa economiei zonei euro persistă. Politica noastră monetară va rămâne acomodativă atât timp cât va fi necesar”, a declarat Draghi, notează Bursa.

La mijlocul acestei săptămâni banca a luat decizia de a menține dobânda de referință la curs minim record de 0,5 la sută, după cum se așteptau și analiștii financiari.

În ceea ce privește dobânda facilității de creditare marginală, aceasta a fost menținută la 1 la sută, în timp ce cea pentru depozite a rămas la zero.

Decizia lui Draghi privind dobânzile a generat o depreciere a monedei unice la nivelul piețelor externe până la cel mai redus nivel din ultimele cinci săptămâni.

Sursă: Bursa.ro