Slide

Stiri: Companii

Dobrogea, producătorul Eugenia, a ieşit din insolvenţă

09.08.2017

Dobrogea, producătorul Eugenia, a ieşit din insolvenţă, a anunţat compania, pe site-ul său. Astfel, procedura de reorganizare s-a încheiat în luna iunie a anului curent, societatea fiind reintegrată în circuitul economic, ca o societate care funcţionează în baza Legii nr 31/1990.

Între anii 2013 – 2017, compania a parcurs o perioadă de reorganizare şi restructurare judiciară a activităţii, în baza cererii proprii depuse la Tribunalul Constanţa. În această perioadă, compania şi-a menţinut dreptul de conducere şi administrare sub supravegherea unui administrator judiciar.

Societatea Dobrogea a fost înfiinţată în anul 1961 sub numele de Întreprinderea de Morărit Panificație Dobrogea, prin punerea în funcțiune a două mori de grâu, o fabrică de pâine și o fabrică de biscuiți pe platforma Palas din Constanţa.

După aceea, în perioada 1966-1989 au fost construite cinci fabrici de pâine în orașele Constanța, Eforie Nord, Năvodari, Hârșova şi Medgidia, o secție de produse zaharoase, o moară de porumb și o fabrică de paste făinoase în Constanţa.

În 1991, s-a înființat societatea comercială pe acțiuni Dobrogea S.A. prin reorganizarea Întreprinderii de Morărit – Panificație Dobrogea.

După patru ani, societatea a fost privatizată cu capital integral românesc.