Stiri: Sanatate

Concediu paternal 2022.

Doi bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic mai sunt internaţi la Spitalul Marie Curie

18.03.2016

Astăzi, bebeluşui din Mioveni internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic (SHU) a fost externat, conform informațiilor transmise de către medicii unității sanitare la Ministerul Sănătății.

​De asemenea, în cursul zilei, secretarul de stat pentru asistență medicală din Ministerul Sănătății, domnul ​Victor Strâmbu, s-a întâlnit cu medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”, cu care a discutat despre starea de sănătate a copiilor internați și tratamentul administrat. În acest context, secretarul de stat din MS a vizitat copiii internați și a discutat cu părinții acestora.

În Spitalul “Marie Curie” mai sunt internați 2 copii cu sindrom hemolitic uremic în secția de nefrologie. Ambii copii primesc tratament de specialitate, iar copilul din Fetești este supus în continuare procedurilor de dializă peritoneală. Starea de sănătate a copiilor este în evoluție favorabilă.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.