Stiri: Stiri

Domo urmează să își piardă CEO-ul

21.10.2013

Retailerul de electrocasnice și produse IT Domo urmează să își piardă cât de curând CEO-ul. Persoana care ocupă în acest moment poziția menționată preluase funcția în companie abia în luna februarie a acestui an.

Din zvonurile menționate pe piață Dragoș Dinu, actualul CEO al Domo, ar urma să părăsească această poziție, scrie Ziarul Financiar.

Dinu are un mandat de trei ani la conducerea companiei, iar informaţiile existente în piaţă arată că şi-a înaintat demisia în luna septembrie, însă urmează să mai rămână o perioadă în cadrul companiei. Plecarea lui Dinu vine la scurt timp după ce Lorand Szar­vadi, unul dintre fondatorii Domo, a ieşit din consiliul de administraţie. Cu toate acestea,  el a rămas directorul general şi acţionarul minoritar al Digi­store, divizia de online a grupului. Dragoș Dinu preluase poziţia de CEO de la Szarvadi.

Domo are în acest moment o reţea de aproximativ 100 de magazine, iar în 2012 a avut afaceri de circa 100 de milioane de euro, comparativ cu 165 milioane în 2011. Acţionarul majoritar al Domo este fondul de investiţii elveţian Domtech.

Domo este o companie de retail de electronice, electrocasnice și IT&C din România. A fost înființată în anul 1994 de omul de afaceri Lorand Szarvadi ca importator de produse Zanussi, Bosch, Electrolux și Siemens. În februarie 2011, compania avea 132 de magazine, mai exact 126 de unități Domo și 6 magazine Technomarket cu o suprafață totală de aproape 80.000 de metri pătrați. Principalii concurenți ai Domo sunt Altex, Flanco  și eMag.

Sursă: Ziarul Financiar