Donatii banci

Donaţii bănci: 23,5 milioane lei pentru sistemul medical

13.05.2020

Donaţii bănci. Instituţiile de creditare din România au donat peste 23,5 milioane lei, până în prezent, în lupta împotriva pandemiei Covid-19. Contribuţiile sunt destinate achiziţiilor de echipamente şi aparatură medicală pentru sprijinul sistemului sanitar local şi al populaţiei afectate.

Donaţii bănci. 220 de spitale

Peste 220 de spitale au fost susţinute de băncile din ţara noastră pentru achiziţia de aparatură şi materiale sanitare şi peste 100 de ONG-uri au beneficiat de suport financiar şi de altă natură în activităţile pe care le desfăşoară în combaterea efectelor pandemiei.

Prin acţiunile sistemului bancar au fost cumpărate:

  • aparate de ventilaţie mecanică de înaltă performanţă
  • echipamente de protecţie medicală
  • teste Covid-19
  • dezinfectanţi
  • alte materiale esenţiale pentru desfăşurarea activităţii medicale în condiţii optime

În cadrul campaniei #Dreptullabanking sunt comunicate contribuţiile consecvente ale băncilor la creşterea economică a României.

Donaţii bănci. Sprijin pentru clienţi şi autorităţi

Încă de la debutul crizei de sănătate, băncile au acordat sprijin clienţilor şi autorităţilor pentru limitarea efectelor negative asupra bunăstării economice individuale, a economiei României şi a sănătăţii şi siguranţei publice. Pe lângă măsurile de protecţie a sănătăţii clienţilor şi angajaţilor şi de suport pentru domeniul sanitar, sistemul bancar a fost printre singurele industrii care au adoptat măsuri de sprijin pentru clienţii afectaţi financiar de efectele pandemiei.

Donaţii bănci. Măsuri

„La nivelul industriei bancare, acţionăm ca un întreg şi înaintăm în discuţiile cu autorităţile, într-o manieră atât proactivă cât şi reactivă, propuneri de măsuri care să protejeze clienţii băncilor: peste 1,5 milioane persoane fizice cu credite din care 485.000 de clienţi persoane fizice cu credite pentru locuinţe sau alte investiţii imobiliare, 100.000 de companii cu credite, peste 15 milioane de titulari de depozite, milioane de clienţi titulari de conturi curente, 18 milioane de clienţi cu carduri de debit şi de credit, etc”, precizează reprezentanţii băncilor.

Citeşte şi Parteneriat între Auchan şi Poşta Română. Cum se vor face livările

 

 

 

 

Citiți și despre: