Stiri: Retail

Reducerea consumului de plastic

Kaufland susține ONG-urile cu 1 milion de euro

25.03.2019

Retailerul Kaufland România a anunțat că alocă încă un milion de euro pentru finanțarea ONG-urilor de sport, cultură și viață sănătoasă. Compania invită organizațiile să aplice pentru un grant în programul pentru anul curent.

De asemenea, retailerul prezintă rezultatele primului an al programului de finanțare a ONG-urilor. În cadrul acestuia, 29 de organizații au putut să își realizeze proiectele în 2018.

Donații Kaufland 2019. Proiecte sustenabile

Totodată, Kaufland anunță continuarea programului în 2019, oferind granturi nerambursabile în valoare totală de un milion de euro, pentru proiecte sustenabile pentru țara noastră.

Numit #ÎNSTAREDEBINE, programul a oferit în primul an de activitate sprijin asociațiilor și fundațiilor din întreaga țară pentru a derula proiecte cu impact pozitiv în domeniile sport, viaţă sănătoasă și cultură și a totalizat:

• 1 milion de euro finanțare acordată

• 29 de organizații neguvernamentale finanțate, din domeniile sport, cultură și viață sănătoasă

• 31 de proiecte finanțate, care s-au desfășurat în 30 județe și București

• 46% din proiecte s-au derulat în mediul rural

• 54.270 de ore lucrate

• Peste 1.000 de evenimente au avut loc

• Peste 65.000 de beneficiari direcţi, în special copii si tineri

• Peste 100.000 de beneficiari indirecți

• Peste 1.600.000 de persoane la care programul a ajuns în mediul online

Printre proiectele finanțate în 2018 se numără:

  • Festivalul Climb Again – cel mai mare eveniment de terapie prin escaladă pentru copii și tineri nevăzători sau cu dizabilități
  • Zâna Merciluță – Cabinetul stomatologic mobil care a oferit copiilor din medii defavorizate pastă și periuțe de dinți, educație și intervenții pentru prevenția cariilor
  • Hai în Sat la Operă – care a oferit acces la spectacole de operă în mediul rural
  • Muzeul Memoriei, Brâncuși 360 de grade și altele care pot fi consultate pe site-ul proiectului

Donații Kaufland 2019. Cine poate participa?

”Programul va continua în 2019 cu un buget similar de un milion de euro, accesibil prin două apeluri de proiecte ce vor avea loc în lunile aprilie și iunie. ONG-urile din domeniile sport, cultură și viață sănătoasă, pot aplica pe platforma www.instaredebine.ro în perioada 9-11 aprilie 2019, pentru primul apel de proiecte. Pe site vor fi disponibile criteriile și Ghidul Aplicantului începând cu 26 martie 2019”, a mai anunțat compania.

Donații Kaufland 2019. Noutatea din acest an

Noutatea adusă în 2019 este următoarea: de a alătura componentei de finanțare propriu-zisă a proiectelor și o componentă de dezvoltare efectivă a ONG-urilor.

Aceasta va presupune traininguri și workshop-uri, schimb de experiență și facilitarea interacțiunii cu ceilalți actori din comunitate, precum și sesiuni de consultanță și mentoring oferite de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Kaufland România, este, prin urmare, una dintre puținele companii din țară care susține dezvoltarea ONG-urilor 360 de grade, ajutându-le să fie sustenabile, printr-un program structurat, pe termen lung.

Donații Kaufland 2019. Ce spun reprezentanții companiei?

„Se spune că n-o să știm niciodată cât de mult bine poate să facă un simplu zâmbet. La fel și noi, suntem mândri să ne uităm în urmă, după un an, să vedem că rezultatele acestui program înseamnă, pe lângă niște cifre impresionante, și povești frumoase de spus, și oameni mai fericiți, mai sănătoși și mai informați”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Valoarea maximă a finanțării acordate pentru un proiect este de 235.000 lei (aproximativ 50.000 euro).

O atenție specială în finanțare este acordată proiectelor pentru zonele rurale: cel puțin 25% din totalul proiectelor sprijinite se adresează comunităților și beneficiarilor din mediul rural.

Citește și Afaceri în creștere pentru Lactag, în 2018