Stiri: Sanatate

Donatii Salvati Copiii Romania

Salvaţi Copiii dotează secția de terapie neonatală a Spitalului Grigore Alexandrescu

07.11.2018

Donații Salvaţi Copiii România. Asociația a anunțat că dotează secția de terapie neonatală a Spitalului Grigore Alexandrescu cu incubator şi două monitoare. Valorea acestora este de 34.400 de euro. Asociația precizează că vieţile prematurilor depind de aparatura medicală performantă.

Donații Salvaţi Copiii România. Lipsa aparaturii medicale

Lipsa aparaturii medicale și aparatura medicală veche reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalităţii infantile în țara noastră. România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, în ceea ce privește acest lucru.

”Este şi cazul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unde medicii sunt nevoiţi să salveze vieţile prematurilor de multe ori cu „mâinile goale”, pentru că dintre cele doar cinci incubatoare disponibile, două sunt mai vechi de 10 ani, iar trei dintre cele şase ventilatoare neonatale au depăşit deja 18 ani vechime”, spun reprezentanții Salvați Copiii.

Din acest motiv, Asociația dotează secţia de terapie intensivă neonatală a spitalului cu aparatură modernă.

Donații Salvaţi Copiii România. Bebeluși cu afecțiuni severe

Numai trei mese de terapie (din cinci) au o vechime sub 10 ani, în condiţiile în care la Spitalul Grigore Alexandrescu ajung, anual, peste 180 de nou-născuţi cu patologii complexe şi afecţiuni severe medico-chirurgicale: malformaţii congenitale digestive, pulmonare, renourinare, cerebrale dar şi sepsisuri severe, insuficienţe de organe şi chiar şi arsuri.

Nu mai puțin de 70% dintre pacienţii care ajung la unitatea spitalicească – din toate maternităţile din Bucureşti, din judeţele limitrofe, dar uneori şi din judeţe mai îndepărtate, cum este Sibiul – sunt prematuri de diferite grade sau nou-născuţi cu greutate mică.

Donații Salvaţi Copiii România. Valoarea totală a echipamentelor donate

Aceasta este cea de-a treia dotare pe care Salvaţi Copiii o face la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu. Valoarea totală a echipamentelor donate ajunge la suma de 63.400 euro.

Fondurile necesare pentru cumpărarea incubatorului şi a celor două monitoare din 2018 au fost donate de Fox România. La aceastea s-au adăugat sumele strânse din partea alergătorilor participanţi la Semimaratonul Bucureşti, Bosch şi Baker Tilly.

Donații Salvaţi Copiii România. Programul de dotare a maternităților

Donația are loc în al şaptelea an al campaniei de reducere a mortalităţii infantile, în care Salvaţi Copiii dotează cu 122 de echipamente medicale 37 de maternităţi. Astfel, până la sfârşitul anului, bilanţul programului va cuprinde 88 de maternităţi dotate cu 515 echipamente, pentru salvarea a 42.000 de prematuri.

Donații Salvaţi Copiii România. Ce spun reprezentanții asociației?

„Pentru copiii veniţi pe lume prea devreme, un minut de intervenţie prea târziu se poate tranforma în tragedie. Este greu de acceptat că o ţară cu instituţii europene are maternităţi unde un copil poate să moară, pentru că nu există aparatură medicală performantă. Este greu de îndurat să fii medic, să îţi dedici noapte şi zi salvării prematurilor, dar să nu ai la îndemână o masă de terapie modernă. De aceea, Salvaţi Copiii şi-a asumat această misiune, pentru că nimeni nu are voie să asiste impasibil la moartea copiilor în maternităţi, din lipsă de aparatură medicală”, a spus Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Donații Salvaţi Copiii România. Efortul trebuie continuat

Salvaţi Copiii mai precizează că efortul trebuie să continue, pentru că, de cele mai multe ori, de un incubator sau de un aparat de suport respirator depinde viaţa celor născuţi prea devreme într-un sistem medical vulnerabilizat.

„Când am demarat programul de combatere a mortalităţii infantile în 2010, nu ştiam exact dimensiunile situaţiei. Am început în comunităţi, am identificat nevoile din fiecare maternitate în parte, am construit parteneriate cu medicii şi iată-ne în al şaptelea an de campanie, mai încăpăţânaţi şi mai determinaţi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a schimba datele sumbre ale mortalităţii infantile. Un mare câştig pentru noi – dar şi pentru societate – a fost sprijinul civic, implicarea companiilor, într-un cuvânt: solidaritatea. E o lecţie pe care copiii prematuri ne-au predat-o tuturor”, a completat Gabriela Alexandrescu.

Companiile pot sponsoriza Salvaţi Copiii, potrivit Codului Fiscal, astfel:

Societăţile Comerciale plătitoare de impozit pe profit vor scădea sumele aferente din impozitul pe profitul datorat, la nivelul valorii minime. Este vorba de 0,5% din cifra de afaceri şi 20% din impozitul pe profit datorat.

Microîntreprinderile vor scădea sumele aferente din impozitul pe venit datorat, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial.