Stiri: Companii

Campania Sustinem Ucraina

Smithfield Foods donează 2 milioane dolari pentru refugiaţii din Ucraina

22.03.2022

Donaţii Ucraina. Smithfield Foods a anunțat că realizează donații în valoare totală de 2 milioane dolari destinate eforturilor de ajutorare a cetățenilor din Ucraina și a celor care caută refugiu în zonele învecinate.

Donaţii către ONG-uri

Ca răspuns la escaladarea violențelor din Ucraina, compania va extinde eforturile de asistare a celor afectati și de relocare a refugiaților în curs de desfășurare prin intermediul operațiunilor sale din Europa Centrală prin oferirea a câte 250.000 dolari către fiecare dintre următoarele organizații non-profit:

 • Rețeaua Globală a Crucii Roșii, inclusiv Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), care oferă asistență imediată și sprijin în recuperare pe termen lung, precum și servicii umanitare esențiale în Ucraina și în țările învecinate, inclusiv adăposturi temporare, consiliere, servicii de sănătate și provizii.
 • Mercy Chefs, organizație parteneră a companiei pentru ajutorare în caz de situații de urgență din Statele Unite care, în prezent, depozitează și distribuie în Ucraina și refugiaților de la granița ucraineană alimente neperisabile, fructe proaspete, lapte praf pentru copii și alte produse de bază.
 • Save the Children/Organizația Salvați Copiii, o organizație la nivel global care oferă ajutor umanitar copiilor și familiilor acestora din Ucraina și din regiune, inclusiv alimente, apă, truse de igienă precum și sprijin psihosocial și ajutor financiar.
 • World Central Kitchen (WCK), o organizație non-profit de ajutorare în cazul crizelor umanitare, climatice și comunitare la nivel mondial ce oferă în acest moment asistență refugiaților din sudul Poloniei, România, Republica Moldova și Ungaria și care colaborează cu restaurante din Ucraina pentru a oferi mese calde tuturor celor care au nevoie.

Acţiuni de binefacere

”La fel ca întreaga lume, ne simțim umili și profund mișcați de rezistența poporului ucrainean”, a declarat Shane Smith, Președinte și Director Executiv al Smithfield Foods. ”În ultimele săptămâni, membrii echipei noastre din Europa Centrală s-au mobilizat pentru a oferi ajutor cetățenilor ucraineni. Suntem extrem de mândri de inițiativele pe care familia noastră Smithfield le-a întreprins în apropierea granițelor și ne angajăm să continuăm să sprijinim și să amplificăm acțiunile lor de binefacere.”

Operațiunile Smithfield

Amprenta globală a Smithfield cuprinde operațiuni în șapte țări din întreaga lume:

 • Statele Unite
 • Ungaria
 • Polonia
 • România
 • Slovacia
 • Marea Britanie
 • Mexic

De la începutul violențelor, la sfârșitul lunii februarie, Smithfield Europa – societățile Smithfield Polonia (Animex și Agri Plus), Smithfield România, Smithfield UK și Mecom din Slovacia și Ungaria – au oferit sprijin dedicat membrilor echipei ucrainene și refugiaților din regiune, asigurând transport, cazare, locuri de muncă și alte tipuri de asistență. În plus, Smithfield Europa s-a angajat în oferirea de donații de proteină animală către cantinele sociale și adăposturile temporare din regiune. Împreună, aceste eforturi de ajutorare în curs de desfășurare se vor ridica la aproximativ 1 milion USD sub formă de contribuții în bunuri.

Donaţii Ucraina. O responsabilitate sporită

”În mijlocul celei mai mari crize a refugiaților din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, facem tot ce putem pentru a ajuta, începând cu membrii echipei noastre ucrainene”, a declarat Luis Cerdan, Vice-președinte Executiv Smithfield Foods, Operațiuni pe Europa. „Întrucât majoritatea refugiaților s-au refugiat în țările limitrofe Ucrainei, unde sunt localizate operațiunile noastre, simțim o responsabilitate sporită la nivel de Smithfield Europa de a oferi sprijin integrat în această perioadă tragică.”

Citeşte şi Smithfield România. Hrană bună, în mod responsabil