FMCG

Doripesco luptă pentru produse naturale de calitate

01.02.2016

Compania şi-a extins activitatea pe domenii conexe activităţii de acvacultură. Pentru multe persoane natura este vindecare. Suntem atrași de natură, de locuri cu verdeaţă şi lacuri. Facem plimbări sau campinguri ca să stăm la focul de tabără cu ochii la cerul de noapte. Ştim intuitiv că natura și relaxarea sunt conectate şi că petrecerea timpului în natură ne face să ne simţim bine.

Compania Doripesco a ales calea protejării și promovării naturii, oferind clienților săi posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce aceasta ne poate oferi: peisaje excepționale, aer curat, relaxare, dar mai ales preparate proaspete și sănătoase.

„Doripesco este o afacere de familie dezvoltată cu pasiune și devotament, cu dragoste pentru profesiune și respect pentru natură. Ne-am străduit și am reușit cu succes să îmbinăm producția de pește cu turismul de profil (pescuitul sportiv, birdwatchingul). Datorită începuturilor, creșterea și prelucrarea peștilor reprezintă partea sentimentală a afacerii. În timp, am reușit să ne extindem aria de activitate a companiei spre alte activități cum ar fi turismul, construcțiile, producția de betoane, ferme de suine, îmbuteliere apă de izvor”, declară Dorin Crizbășan, Director General al Grupului Doripesco.

Specific pescăresc

Doripesco oferă clienților săi atât cazare în cele mai bune condiții și preparate mereu la înălțime, cât și posibilitatea practicării unor activități de agrement precum pescuitul și birdwatchingul.

Grupul Doripesco deţine trei restaurante toate cu specific pescăresc, clienții având posibilitatea de a-și alege, direct din acvariu, peștele pe care doresc să-l consume.

Pensiunea Poiana Râşnoavei – Doripesco, situată pe drumul naţional DN-73A spre Predeal, are o capacitate de cazare de 28 de locuri. Restaurantul pensiunii deţine 130 de locuri, la care se mai adaugă terasa şi foişoarele din faţa pensiunii, care pe timpul verii oferă posibilitatea clienţilor de a se bucura de peisajul fascinant al zonei.

O altă locaţie, de acestă dată destinată pescarilor profesionişti dar şi amatori este Complexul Turistic Doripesco. Acesta dispune de spaţiu de parcare pentru 250 de autovehicule, inclusiv autocare şi TIR-uri, staţie pentru alimentarea cu combustibili a autovehiculelor, magazin pentru comercializarea peştelui viu şi a preparatelor din peşte şi nu în ultimul rând ferma piscicolă Doripesco, formată din 5 bălţi destinate atât pescarilor profesionişti, cât şi amatorilor, cea mai cunoscută fiind Balta 4, deținătoarea recordului național la densitate piscicolă – în anul 2012, pe această baltă s-a înregistrat recordul de 24 744,80 kg pește prinse în 96 ore.

Cel mai bun păstrăv este servit la Restaurantul Casa Păstrăvarului situat pe DN 13 (E60) la km 33, la marginea Pădurii Bogăţii, într-un colţ de Rai. Cu o capacitate de 80 de locuri ce include foişorul şi barul, restaurantul este dotat cu o păstrăvărie, un magazin pentru comercializarea peştelui viu şi a preparatelor din peşte dar şi un spaţiu de parcare păzit pentru 100 de autovehicule, inclusiv autocare.

Dor de peşte…

Prin produsele pe care le realizează, Doripesco doreşte să continue tradiţiile strămoşeşti. Astfel, 6 dintre produsele realizate sunt atestate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale ca produse tradiţionale din peşte: Salata de Icre de Crap, Batog Afumat, Păstrăv Afumat, Păstrăv Ardelenesc, Baghetă Doripesco şi Pastramă Pescărească.

Printre produsele Doripesco se mai numără şi Novacul afumat din Ţara Bârsei, produs care deţine protecţie naţională şi este propus pentru Indicaţie Geografică Protejată.

Recoltat din bălţile proprii, novacul Doripesco este filetat, sărat şi afumat conform tradiţiei. Tradiţia afumării constă în realizarea unor produse cu procent mic de sare, afumate la cald, cu rumeguş de esenţă tare (fag sau stejar) şi cu aromă unică de frunze de ţelină.

Doripesco este prima companie producătoare de peşte şi produse procesate din peşte care are atestat de produse tradiţionale, dar şi singura firmă de pe piaţa românească de peşte, deţinătoare a 420 ha luciu de apă, ceea ce reprezintă Delta din Carpaţi Doripesco. Aceasta are statutul de arie naturală protejată la nivel european. Zona este unică în Transilvania, datorită peştilor crescuţi în mediu natural şi hrăniţi natural, dar si  celor 200 de specii de păsări care se mai întâlnesc doar în Delta Dunării, și nu în ultimul rând celor 50 ha de vegetaţie.

Produsele Doripesco se bucură nu doar de reţete tradiţionale şi materie primă provenită chiar din mediul natural, ci şi de prospeţime, datorată faptului că peştele pescuit se transportă în hidrobioane, în viu, de la ferme către secţia de procesare, ajungând în maxim 3 ore. În plus, de la recepţie şi până la obţinerea produsului finit se urmăreşte să nu se depăşească timpul de 72 ore, asigurându-se se prospeţimea produsului, continuitatea şi uniformitatea calităţii şi siguranţei alimentare.

Cele mai noi delicii de la Doripesco sunt Picanteria Pescăreasca, File din păstrăv cu fulgi de migdale, Zacusca din peşte cu ciuperci, Varză călită cu peşte, Vinegretă din păstrăv, Ostropel din păstrăv, Sote din păstrăv cu spanac, File din păstrăv în sos cu măsline, Aperitiv păstrăv cu migdale şi Chifteluţe pescăreşti marinate.

Armonia

Cel mai nou proiect dezvoltat de Grupul Doripesco este Armonia, un produs nou pe piața românească, născut din dorința și nevoia societății în ansamblul ei, de a-și găsi echilibrul și calmul interior, de a se reîntoarce la natură și puritate. Calitatea și puritatea apei Armonia oferă, probabil, tot ceea ce are nevoie o persoană pentru o zi plină de energie, sănătate, frumusețe, echilibru spiritual și liniște interioară. Zona de proveniență a apei Armonia este reprezentată de izvorul Valea Bogății, aflat în zona Pădurea Bogății, județul Brașov.

„Principiul de bază, care stă la baza companiei Doripesco, este reprezentat de calitatea produselor și serviciilor. Susținem un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată, naturalețea și calitatea produselor fiind principala noastră carte de vizită”, declară Ruxandra Coc, director dezvoltare.

Implicare socială

Compania Doripesco s-a implicat activ în viața socială a comunității brașovene și nu numai. Cu speranța de a aduce zâmbetul pe buzele cât mai multor oameni nevoiași, sau artiștilor care luptă să-și ducă visul mai departe, pe parcursul lunii decembrie compania, alături de mai multe organizații, bisericii și fundații,  a contribuit la acțiuni de binefacere cu delicioase specialități pescărești.

Doripesco în parteneriat cu The Fishing and Hunting Channel și Rotary Brașov Kronstadt a desfăşurat o campanie umanitară, „Fishing for a dream”, care s-a bucurat de un adevărat succes. De fapt acestă campanie a fost un concurs de pescuit mai deosebit, în cadrul căruia nouă vedete şi nouă pescari au format trei echipe, fiecare luptând pentru un caz umanitar.

Planuri de viitor

Datorită extinderii rapide a reţelei de distribuţie şi a dorinţei continue nu doar de a menţine calitatea şi varietatea produselor, dar şi de a le îmbunătăţii, Doripesco a investit permanent în modernizarea secţiei de procesare.

Pe termen scurt, mediu şi lung, conducerea companiei urmăreşte rentabilizarea activităţilor, a centrelor de profit şi a produselor, dar şi diminuarea gradului de îndatorare şi capitalizarea societăţii, menţinerea competitivităţii produselor şi serviciilor marca Doripesco.

„Grupul Doripesco a înregistrat o creştere de 52% la cifra de afaceri la secţia de procesare pește, contribuţia majoră fiind listarea ca furnizor naţional pentru KAUFLAND, extinderea pe orizontală în marile retele key account  ( Carrefour, Selgros, Metro, Billa, Penny, Mega Image, Cora ) şi prezența pe pieţele internaţionale ( Franta, Germania, Belgia, Italia , Austria)”, încheie Ruxandra Coc, director dezvoltare Doripesco.