Stiri: Stiri

Doua fonduri mutuale Vanguard, lichidate de Siminel Andrei

07.10.2013

Doua fonduri mutale ale Vanguard Asset Management vor fi inchise prin lichidare. Mai exact, Vanguard Protector si Fondul Oportunitati Nationale vor fi inchise deoarece activitatea acestora s-a dovedit a nu mai fi sustenabila.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autori­zaţia de funcţionare celor două fonduri. Van­guard Asset Management mai are în administrare fondul deschis tranzac­ţionabil ETF BET Tradeville, precum şi fondul închis de investiţii Global Invest­ing Fund.

Vanguard Asset Manage­ment este deţinut de casa de brokeraj Tradeville şi este controlată de omul de afaceri Siminel Andrei, care a condus timp de două decenii fondul de investiţii Broadhurst In­vest­ments. Acesta are investiţii de 300 milioane de euro în România. Deţine indirect, prin intermediul Annaliesse Investments Limited, 95% din titlurile Tradeville, noteaza Ziarul Financiar.

„Am luat decizia a închide cele două fonduri pentru că activitatea lor nu mai era sustenabilă. Activele celor două fonduri a ajuns la un nivel coborât şi nu mai permit obţinerea de randamente“, a declarat Dragoş Darabut, directorul general al Vanguard Asset, conform sursei citate.

Sursă: Ziarul Financiar