Stiri: Constructii

Două premii ”Cea Mai Bună Clădire de Birouri a Anului”, câștigate de Floreasca Park

12.04.2014

Floreasca Park, proiectul dezvoltat de Portland Trust, a câștigat două premii pentru ”Cea Mai Bună Clădire de Birouri a Anului”. Este vorba despre premiul ”Best Office Building of The Year”, acordat în cadrul galei Central and Eastern European Quality Awards (CEEQA), și despre premiul ”Office Development of the Year”, primit în cadrul evenimentului Europaproperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum România.

Evenimentul CEEQA a avut loc la Varșovia, pe data de 8 aprilie, la această gală fiind prezenți peste 600 de profesioniști în property development și real estate din peste 40 de țări din regiune.

„Clădirea de birouri Floreasca Park a fost realizată în timpul planificat și în buget, fiind în prezent în proces de obținere a calificării EXCELLENT de la BREEAM. Punctele obținute, în principal datorită sistemul geotermal de pompe de căldură, au fost o fracțiune sub nivelului necesar pentru obținerea calificării de OUTSTANDING. Sistemul geotermal este primul de acest gen dezvoltat pentru o clădire de birouri din București și va oferi economii financiare semnificative pentru chiriașii clădirii, consumându-se cu până la 40% mai puțină energie pentru încălzirea și răcirea clădirii”, a declarat Robert Neale.

Potrivit lui, sistemul iese din rândul tehnologiilor verzi utilizate până în prezent, fiind o inovație eficientă și practică ce aduce economii directe chiriașilor și reduce semnificativ amprenta de carbon asupra mediului.

Al doilea premiu a fost câștigat în cadrul Europaproperty SEE Real Estate Awards Gală & Forum România. Evenimentul s-a desfășurat în București, pe data de 10 aprilie 2014.

Floreasca Park, proiect realizat de Portland Trust și Ares Management, deține circa 40.000 metri pătrați închiriabili, iar printre chiriași se numără Oracle, BASF, Ursus și Allianz.