Stiri: Sanatate

Programare a treia doza de vaccin anti-COVID.

Câte doze de vaccin Pfizer BioNTech au ajuns până acum în România?

14.06.2021

Doze de vaccin Pfizer BioNTech. Romania va primi 964.080 de noi doze de vaccin de la Pfizer. Dozele vor fi livrate țării noastre în două tranșe, astfel că o parte vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marți pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Doze de vaccin Pfizer BioNTech. Distribuţie

Pocesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară. Dozele urmează să fie distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 624.780 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 99.450 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 87.750 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 35.100 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 58.500 doze.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer. 6.774.826 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare dozele se distribuie conform solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Citeşte şi Caravana de vaccinare Profi a pornit la drum