DP World Constanta

DP World Constanța și-a reînnoit contractul cu Portul Constanța

05.02.2019

DP World Constanța a anunțat că a semnat reînnoirea contractului de concesiune până în anul 2049 cu Administrația Porturilor Maritime Constanța. Contractul a fost inițial semnat de DP World Constanța în 2003, iar terminalul a devenit operațional în aprilie 2004. În fiecare an, compania a obținut, atât din partea administrației portului cât și din partea Camerei de Comerț Constanța, titlul de cel mai bun operator portuar.

Extinderea contractului crează premisele ca DP World să mențină, opereze și să continue să dezvolte terminalul de containere din portul Constanța Sud.

DP World Constanța. Terminalul din Portul Constanța

Terminalul deservește atât piața locală, cât și teritoriul învecinat cu ramificații către Europa Centrală, cât și către:

  • Ucraina
  • Rusia
  • Bulgaria
  • Georgia
  • Moldova

Poziția geografică s-a dovedit a fi una ideală ca centru de tranzit pentru mărfurile din regiunea extinsă a Mării Negre.

DP World Constanța. Acces pe piața asiatică

Compania oferă importatorilor și exportatorilor din Europa Centrală acces rapid și eficient din punct de vedere al costurilor către piața asiatică. În plus, se evită nodurile intermodale congestionate din vestul Europei.

Pentru promovarea acestei rute, DP World dezvoltă în mod activ o rețea intermodală dinspre portul Constanța, venind în sprijinul expeditorilor și a nevoii de fluidizare a fluxului de mărfuri. Capacitatea curentă a terminalului este de 1.000.000 TEU, existând potențial de extindere etapizată pentru acomodarea unui volum de peste 4.500.000 TEU.

Compania va continuă să aducă plus valoare tuturor partenerilor din lanțul logistic.

DP World Constanța. Ce spune conducerea companiei?

“Acest contract reprezintă un câștig pentru ambele părți, și reflectă angajamentul DP World în administrarea portofoliului nostru pentru a ne asigura că vom continua să livrăm un beneficiu net pozitiv atât pentru economie cât și pentru comunitățile în care trăim și ne desfășurăm activitatea. Această dovadă de încredere în DP World, în calitate de partener de renume mondial cu cea mai bună combinație de capital, tehnologie și aptitudini, se potrivește cu aspirațiile noastre strategice în regiune. Rămânem angajați față de România!”, a afirmat Cosmin Cârstea, director general DP World Constanța.

Citește și Topul economiilor mondiale în 2018

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “DP World Constanța și-a reînnoit contractul cu Portul Constanța

  1. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - DP World Constanța și-a reînnoit contractul cu Portul Constanța

  2. Pingback: Indicele FANG+, disponibil si pentru investitorii romani | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.