Viziunea companiei este de a construi un model de afaceri european care să asigure producția în industria textilă și să o păstreze în zona europeană. Ready Garment Technology România, subsidiară a Dr. Bock Industries AG, urmează viziunea companiei-mamă, generată de Dr. Bock aceea de a construi un model de afaceri european care să asigure producția în industria textilă și să o păstreze în zona europeană. La baza acestei construcții care a evoluat în timp a fost focusul pe oameni și sustenabilitate, dar și pe tehnologie. Așa se face că fiecare element nou adăugat în panoplia unităților de producție a menținut vârful tehnologiei.
Pentru companie însă, schimbarea majoră a fost reprezentată de trecerea de la LOHN – doar servicii de manufactură – la FOB, aprovizionare materiale, garnituri – oferind idei de model, manoperă, design, dezvoltare de produs, dezvoltare modalități de tratament.
Viziunea companiei este de a construi un model de afaceri european, care să asigure producția în industria textilă și să o păstreze în zona europeană
„Dacă vrem să punctăm elementele importante, atât la nivel de grup, cât și strict referitor la RGT România, toate țin de aceste elemente din viziunea principală a grupului. Este dificil de semnalizat o serie aparte de evenimente marcante, căci fiecare pas întreprins ține de strategia de dezvoltare a grupului”, ne-a declarat dl. Joachim Beer, CEO Dr. BOCK Industries România.
Capacitatea anuală de producție
RGT România cuprinde 3 fabrici de producție și una de tratament (spălătorie/vopsitorie). În acest moment, la nivel de RGT România, pe toate entitățile componente, compania deține un număr de 500 de angajați. În ceea ce privește capacitățile de producție, acestea ating 2.500 de pantaloni pe zi.
Pantalonii sunt din gama premium brands, așadar investiția tehnologică permite livrarea unor produse de cea mai înaltă calitate. În același timp, unitatea de tratamente livrează 50.000 de produse tratate spălate/vopsite.
Serviciile de tratament oferite includ vopsire, spălare, efecte speciale, laser. Sunt fabricate toate tipurile de pantaloni, de la clasic la casual, de la linie simplă la linie croită, de la ciclism la motociclism și pantaloni cargo.
RGT România cuprinde 3 fabrici de producție și una de tratament și spălătorie/vopsitorie
„Din dorința de a proteja planeta și plecând de la produsul nostru de bază, care este pantalonul, am optat pentru orientarea către piața organică, și anume din bumbac organic. Am obținut certificările aferente, devenind astfel vârf de lance în sustenabilitate în România și în sud-estul Europei”, precizează dl. Joachim Beer.
Nevoile clienților în perioada de criză
Pandemia a afectat extrem de mult acest domeniu de activitate, fiind unul dintre cei mai nefavorabili ani pentru industria modei. În această perioadă însă, vânzările de ținute sport și de îmbrăcăminte casual au cunoscut o creștere majoră.
„În timp ce vânzările generale din industrie sunt în scădere – nu există nicio îndoială în acest sens, mai ales mai devreme în pandemie, când alimentația, sănătatea și siguranța erau mult mai importante decât moda în mintea consumatorilor – ceea ce am văzut este o accelerare imensă și o orientare către canalele online”, este de părere dna. Ema Alexa, Director Relații Clienți.
Vânzările de ținute sport și de îmbrăcăminte casual au cunoscut o creștere majoră în pandemie
În multe țări, începând din acest an, 40% din toate vânzările înregistrate vor fi digitale. În ceea ce privește stilul ales, este o tendință care a început să se contureze cu ceva timp în urmă, caracterizată de o îndepărtare de îmbrăcămintea mai formală. Desigur, la acest trend a contribuit și lucrul de acasă, care a avut un impact direct asupra modului în care ne îmbrăcăm.
Pe de altă parte, astăzi ne lipsesc multe ocazii pentru care oamenii se îmbracă, din moment ce nunțile au fost anulate și amânate, evenimentele culturale și artistice la fel. În același timp, au survenit modificări cu privire la compoziția hainelor pe care alegem să le purtăm – amestecul de produse a fost dramatic diferit, datorită faptului că acum petrecem cu mult mai mult timp acasă.
„Credem că cererea pentru un produs mai special, mai plin de farmec, va reveni. Aproape 90 la sută dintre directorii din industrie consideră că modelul de lucru al viitorului va fi hibrid. De obicei, oamenii vor lucra de acasă două până la trei zile, iar restul la birou. S-ar putea să vedem un comportament fluctuant – să te îmbraci și să arăți cât mai bine în zilele în care ești afară și să fii mult mai lejer și mai relaxat când ești acasă. Totuși, ceea ce este probabil să vedem este că noua variantă de glamour va veni și cu un grad de confort!”, continuă dna. Alexa.
Obiectivele strategice ale Dr. BOCK Industries AG în România
Pe termen mediu, obiectivele strategice ale companiei vizează crearea de microfabrici pentru POD (producție la cerere), care necesită un timp pentru comercializare de 8-10 zile și obținerea unor produse personalizate. Principalele avantaje ale microfabricii sunt economisirea unei cantități mari de resurse precum spațiu, energie, materiale și timp. În plus, pentru a-și păstra poziția în piață, compania realizează investiții permanente. Una dintre aceste investiții recente a vizat AutoStore, un sistem automatic de logistică, robotizat, care permite urmărirea stocurilor de materiale în timp real.
„Au fost investiți bani în retehnologizarea unităților de croit, în mașinile de producție, dar și în sistemele ce țin de retratarea și recuperarea elementelor dăunătoare, în recuperatoare de căldură și iluminat pe sistem LED”, este de părere dl. Joachim Beer.
Certificările deținute de companie
În cadrul RGT România a fost implementat un sistem de management de mediu, care a fost certificat de organismele de certificare. Certificările disponibile în prezent includ:
- ISO 14001 – Certificare Sistem de Management de Mediu. Certificarea ISO 14001:2015 se referă la necesitatea unui sistem de management care să ajute o companie să își mărească performanțele vizavi de protecția mediului într-un mod sistematic care să contribuie la creșterea sustenabilității;
- ISO 50001 – Certificare Sistem de Management al Energiei. Această certificare a fost dezvoltată pentru organizații care vor să micșoreze consumul de energie prin conservarea resurselor și un management eficient al energiei;
- Step by Oeko-Tex – module specifice privind protecția mediului, certificare adecvată pentru fabrici în toate etapele producției, mai ales pentru societățile care doresc să facă cunoscute, într-un mod transparent și credibil, măsurile implementate cu privire la mediu. Spre deosebire de alte sisteme de certificare, STeP permite o vedere integrată a condițiilor de producție din perspective durabile. Institutele independente OEKO-TEX® efectuează analiza și notarea în 6 module care certifică Managementul substanțelor chimice, Performanța de mediu, Managementul de mediu, Responsabilitatea socială, Managementul calității și Protecția muncii și siguranța ocupațională.
„Totodată, compania deține certificarea Oeko-Tex Standard 100, GOTS – Global Organic Textile Standard – Certified organic production with specific environmental module, RWS – Responsible4 Wool Standard – Certification. Fiecare element nou ce apare in industrie, este imediat analizat”, ne spune Compliance Manager Magdolna Dragomir Laszlo.
Protecția mediului înconjurător, un obiectiv major al companiei
Cele mai importante proiecte care vizează protecția mediului înconjurător vizează înlocuirea producției convenționale cu altele mai durabile și optimizare, pentru a asigura utilizarea cât mai eficientă a proceselor existente și reducerea consumului de apă și energie.
Cele mai importante proiecte care vizează protecția mediului înconjurător vizează înlocuirea producției convenționale și optimizare
Din măsurile implementate de companie în scopul protecției mediului înconjurător mai menționăm:
- Green Energy – RGT Romania 2020;
- Green Energy – RGT Bulgaria 2021;
- implementarea de alternative prietenoase cu mediul în ceea ce privește utilizarea substanțelor chimice în tratare;
- producție sustenabilă, prin folosirea substanțelor chimice aprobate de GOTS;
- înlocuirea mașinilor convenționale cu electrice în cadrul RGT România.
Totodată, în unitățile de tratare se folosesc mașini de ultimă generație pentru a reduce consumul de apă și energie, stații de pre-tratare a apelor uzate în toate locațiile pentru tratare, analiza periodică a apelor uzate efectuată pentru fiecare unitate de tratare și urmărirea utilizării resurselor energetice.
„Ne-am alăturat Programului ZDHC cu RGT România în 2019 și RGT Bulgaria în 2020. ZDHC construiește un centru global de excelență pentru managementul chimic în industria textilă și a încălțămintei. Raportarea lunară a substanțelor chimice uzate și testarea anuală și raportarea calității apelor uzate pe baza cerințelor ZDHC sunt efectuate pentru RGT România și RGT Bulgaria, ceea ce dovedește încă o dată dedicarea noastră pentru o dezvoltare sustenabilă”, detaliază dl. Egemen Topaloglu.
Dr. BOCK Industries și comunitatea
Pe lângă proiectele multiple ce au în vedere protecția mediului, Dr. BOCK Industries are în vedere și comunitatea din care face parte. În ultimul an, compania a donat peste 2.500 de pantaloni pentru fundații și comunități locale.
De asemenea, compania sprijină actul de educație liceală prin oferirea de oportunități pentru practică în locațiile proprii, implicându-se în actul educativ cu diverse burse ce au ca scop menținerea interesului în educație.
Pentru angajați, compania a lansat un proiect de pregătire și actualizare tehnică a personalului, prin intermediul unui program de evaluare a cunoștințelor, precum și o platformă de învățare continuă pentru angajați. Totodată, compania dispune de un plan de carieră care este aplicat pentru nivelurile de angajare.
Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/livas-clothing-confectii-textile-pentru-piata-din-marea-britanie/