Stiri: Companii

Proplast vrea sa preia grupul Omniform

Dr. Oetker preia Rimco SRL. Anunțul făcut de Consiliul Concurenței

01.09.2019

Dr. Oetker preia Rimco SRL. Consiliul Concurenței a anunțat că a autorizat tranzacția prin care Dr. Oetker RO SRL a preluat compania Rimco SRL și, implicit, compania Panovia Prod SA. Autoritatea a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa locală.

Despre compania Dr. Oetker

Dr. Oetker RO SRL face parte din grupul german Oetker și activează în domeniul producției și comercializării de produse alimentare (ingrediente pentru prăjituri, deserturi pudră, pizza & snacks-uri congelate, conservanți pentru legume și fructe etc.).

Dr. Oetker preia Rimco SRL. Proprietarul Panovia

Rimco este o firmă de tip holding care deține acțiunile companiei Panovia Prod SA, companie care se ocupă cu fabricarea produselor de patiserie.

Dr. Oetker preia Rimco SRL. Ce spun reprezentanții Consilului Concurenței

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia urmează să fie publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă. Acest lucru se va realiza după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial, mai anunță Consiliul Concurenței

Citește și Ratingul României. Standard &Poor’s a reconfirmat ratingul de țară al României la BBB- și perspectiva stabilă. Astfel, agenția de rating a reconfirmat perspectiva stabilă a economiei românești și calificativul BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și în monedă locală.