Stiri: Social

Dragobete 2021

Dragobete 2021: Pe ce dată pică Ziua Îndrăgostiţilor la români?

18.02.2021

Dragobete 2021. Ce se face de Dragobete. Pe cât e Dragobetele 2021. Iată pe ce dată pică Ziua Îndrăgostiţilor la români şi ce este bine să faci în această zi! Dragobetele este sărbătorit, în fiecare an, de români pe 24 februarie.

Una dintre legendele Babei Dochia arată că aceasta a avut un fiu, care se numea Dragobete şi care s-a căsătorit împotriva voinţei ei.

Dragobete 2021. Ce se face de Dragobete. Pe cât e Dragobetele 2021. O tradiţie foarte veche

Dragobetele este o tradiţie foarte veche la români. Acesta se mai numeşte şi Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor şi se spune că aduce iubirea în casă și în sufletul românilor.

În această zi, fetele tinere necăsătorite strâng zăpada rămasă pe alocuri şi o pun la căldură. Apa rezultată prin topire este considerată ca având proprietăți magice în iubire și în descântece, precum și în ritualurile de înfrumusețare. Se spune că această zăpadă s-a născut din surâsul zânelor. Fecioarele își spală faţa cu această apă pentru a deveni la fel de frumoase cum sunt zânele.

Bărbaţii nu au voie să supere femeile

Tradiţia mai spune că în această zi bărbații nu au voie să supere femeile. Tinerii trebuie să fie veseli pe 24 februarie pentru că doar aşa vor avea parte de iubire pe parcursul întregului an.

Obiceiurile mai arată că tinerii care formează un cuplu trebuie să se sărute de Dragobete.

Dragobete 2021. Ce se face de Dragobete. Pe cât e Dragobetele 2021. Cum îţi poţi afla ursitul?

Ajunul zilei de Dragobete este asemănător cu cel de Bobotează. Fetele tinere, care vor să își afle ursitul, își pun busuioc sfințit la biserică sub pernă şi aşteaptă să îşi viseze ursitul.

Se spune că Dragobete era fiul Babei Dochia. El reprezintă principiul masculin şi corespunde cu Cupidon, Zeul Iubirii.

Citeşte şi Floriile 2021. Pe ce dată pică în acest an Duminica Floriilor?