Stiri: Sanatate

Dragoş Damian, reales preşedintele APMGR

20.02.2015

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a anunţat realegerea lui Dragoș Damian, CEO al companiei Terapia-Ranbaxy, pentru un nou mandat de președinte al APMGR, în cadrul Adunării Generale din data de 19 februarie.

Totodată, APMGR i-a ales în poziția de membru al Consiliului Director APMGR pe Amelia Tătaru, director general al companiei farmaceutice Krka și pe Cezar Zaharia, director general al Sandoz.

Alături de Damian, Tătaru și Zaharia, Consiliul Director al APMGR îi include și pe Simona Cocoș (director general al companiei farmaceutice Zentiva) și pe Artur Banaszak (director general al companiei farmaceutice Teva).

Principala prioritate a Asociaţiei este de a coopera cu autoritățile care au atribuții în domeniul sănătății pentru a opera modificări urgente la taxa clawback, principalul obstacol în accesul pacienților la medicamente și una dintre cauzele scăderii investițiilor industriale din sectorul farmaceutic din ţara noastră.

Din cauza taxei clawback, în ultimii trei ani, au dispărut peste 1.300 de medicamente din România, au fost disponibilizați peste 300 de angajați și ţara noastră a ratat investiții de circa 50 milioane de euro.

Totodata, Asociaţia militează pentru creșterea accesului la medicamente cu prețuri accesibile, în beneficiul pacienților și al sistemului de sănătate, informarea pacienților din România cu privire la medicamentele generice, crearea unui cadru de reglementare echitabil pentru medicamentele generice, identificarea și îndepărtarea tuturor barierelor de acces pentru medicamentele generice din sistemul de sănătate din România, reluarea investițiilor operaționale și industriale în România, în condițiile în care mediul de afaceri devine mai previzibil și sustenabil.