Drumul expres Arad-Oradea.

Drumul expres Arad-Oradea: O investiție de 11,72 miliarde lei

Drumul expres Arad-Oradea. Executivul a aprobat Hotărârea pentru reaprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Drum expres Arad-Oradea”, judeţele Arad şi Bihor.

Actul normativ reaprobă indicatorii tehnico-economici ai drumului expres care va fi construit între localitățile Arad și Oradea.

120 de kilometri

Drumul expres Arad-Oradea va avea o lungime de 120 de kilometri. În cadrul proiectului este prevăzut, suplimentar față de varianta inițială a proiectului, realizarea unui drum cu o lungime de 10 kilometri din zona municipiului Salonta spre granița cu Ungaria, care cuprinde și amenajarea unui punct de trecere a frontierei.

Valoarea totală a investiției este de 11,72 miliarde lei și se va realiza din fonduri externe nerambursabile. Durata de execuție a proiectului este de doi ani.

Drumul expres Arad-Oradea. O prioritate în Master Planul General de Transport

Construirea acestui drum reprezintă o prioritate în Master Planul General de Transport și va contribui la ameliorarea mobilității populației prin reducerea timpului de deplasare între cele două localități și reducerea riscului de accidente. Pe lângă beneficiile economice pe care le va genera, acest proiect va oferi locuri de muncă unui număr de circa 1.000 de persoane pe perioada execuției.

Citește și CNAIR lansează aplicația informatică eAST. Ce avantaje aduce operatorilor de transport?