Stiri: Stiri

DTZ Echinox aduce un nou chiriaş în West Gate

27.11.2013

DTZ Echinox a asistat recent DMS Energie, companie germană de prelucrare a datelor din domeniul energetic, în închirierea unui spaţiu de birouri de 500 mp la etajul 1 al clădirii H5 din cadrul parcului de birouri West Gate.

DMS Energie este o companie nou intrată pe piaţa din România care activează în domeniul managementului datelor şi administrarea proceselor, oferind şi servicii de relaţii cu clienţii celor mai puternici producători, furnizori şi distribuitori de energie din Germania:  E-ON, RWE, Vattenfall, Eprimo, Soluvia, RheinEnergie, REWAG, edialog, LEW.

În Germania DMS Energie are cinci sucursale în Berlin, Bochum, Frankfurt, Gera şi München, biroul din West Gate fiind primul pe care compania îl deschide în ţara noastră. Din grupul DMS face parte şi PMD Experten, firma care completează expertiza profesională a grupului în managementul de proiect, IT şi consultanţă în domeniul energiei.

„Parcul de birouri West Gate oferă chiriaşilor săi un cumul de facilităţi care îl poziţionează ca o alternativă excelentă la clădirile de birouri din Nordul capitalei. Accesul facil la mijloacele de transport în comun, competitivitatea chiriei, modul eficient de livrare a spaţiului şi per ansamblu, raportul excelent calitate-preţ, au fost factorii determinanţi care au dus la încheierea tranzacţiei cu DMS Energie” a declarat Monica Vasile, Senior Consultant DTZ Echinox, brokerul care a intermediat tranzacţia.

West Gate este unul dintre cele mai reprezentative parcuri de birouri din Bucureşti. Situat în vestul capitalei, pe B-dul. Iuliu Maniu, la intrarea pe austrostada A1 către Piteşti, proiectul are o suprafaţă totală închiriabilă de 75,000 mp, împărţită în cinci clădiri cu 5 etaje şi găzduieşte chiriaşi de prestigiu precum: Siemens, Dacia Renault, Ericsson, WNS, PPD Romania, Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Société Générale şi Carestream Health. În prezent, gradul de ocupare al West Gate este de 93%.

Conform celor mai recente studii ale DTZ Echinox, trimestrul 3 din 2013 a reprezentat cea mai activă perioadă a anului în ceea ce priveşte cererea de spaţii de birouri, volumul net al închirierilor (incluzând tranzacţii noi, preînchirieri şi extinderi) fiind de aproximativ 45,000 mp, în creştere de la 39,000 mp în T2, respectiv 40,000 mp în T1.

Rata de neocupare a spaţiilor de birouri din Bucureşti a ajuns la 15,5% la sfârşitul trimestrului 3, în scădere de la 16,4% în T2, respectiv 16,6% de la finele trimestrului 1. Această scădere s-a produs pe fondul unui nivel redus al livrărilor trimestriale înregistrat în T2 şi T3 (7,600 mp, respectiv 1,800 mp) coroborat cu o uşoară creştere a suprafeţei tranzacţionate de la un trimestru la altul.