Stiri: Companii

Dubai-ul, accesibil şi pentru români. Cât costă o vacanţă în Emirate?

08.09.2015

Vacanţele în Dubai, considerate până acum un lux, devin accesibile şi pentru români. Având preţuri care pornesc de la  495 de euro (cheltuială medie de 700 de euro de persoană pentru un sejur de o săptămână), Dubaiul devine accesibil pentru turiștii români, prin programele Pegas Holidays, brandul specializat în vacanțe de lux al Christian Tour.

În ultimii doi ani, cererea pe acest segment a explodat. Doar în 2014 s-au înregistrat creșteri de 200% față de anul 2013.

„În ultimii ani, Dubai şi Emiratele Arabe Unite au devenit o destinaţie tot mai interesantă și pentru turiştii români. Cererea pentru această zonă a început să crească începând din 2013 şi a fost în continuă creştere până în prezent, în anul 2014 înregistrându-se un boom de pasageri. Numărul celor care au plecat prin Christian Tour a crescut în 2014 cu circa 200% faţă de anul anterior. Pentru prima parte a anului 2015, trendul a rămas ascendent”, declară Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Startul sezonului de sejururi în Dubai și Emirate a fost dat ieri seara, în Capitală, în cadrul unui eveniment organizat de Christian Tour și de parteneri săi din Dubai.

Prin programul Pegas Holidays, agenţia de turism a lansat în acest sezon șase pachete de vacantă: Luxul Accesibil, Standard, Senior Voyage, Luxury, Winter Sun și Revelion 2015-2016.

„Hotelurile din Dubai sunt foarte noi, pentru că infrastructura turistică s-a dezvoltat în ultimii 10 ani. De asemenea, multe dintre ele fac parte din lanţuri de hoteluri renumite (Hilton, Sheraton, Marriott, Golden Tulip etc.) şi respectă standardele impuse la nivel mondial. Hotelurile de 3 şi 4 stele sunt cele mai căutate de turiştii din Europa şi America, pentru că sunt echivalente unei categorii superioare din ţările lor de origine. Au servicii foarte bune, camere foarte mari, iar majoritatea au piscină pe acoperiş şi spa în interior”, precizează CEO-ul Christian Tour.

Românii care aleg să călătorească în Dubai preferă hotelurile aflate în oraș, în apropiere de mall-uri și de stațiile de metrou, iar majoritatea alocă circa 700-750 de euro pentru un sejur. Turiştii români aleg minimum 1-2 excursii opționale, printre cele mai căutate fiind turul orașului Dubai, vizita la Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume, un safari în deșert, cu cină și spectacol tradițional într-o oază, un prânz sau o cină la Burj al Arab sau o plimbare cu bărcuțele tradiționale „dhow”.

În ceea ce priveşte perioada preferată de călătorie, românii aleg decembrie – februarie, când temperaturile sunt foarte plăcute, de aproximativ 24°C.

„O Antalya de iarnă, Dubaiul oferă servicii similare pe nișa resorturilor all inclusive ca stațiunea turcească, din ce în ce mai mulți români rezervându-și sejururi și în mai – iunie la plajă, în Abu Dhabi sau Ras al-Khaimah. Mai mult, proprietarii lanțurilor din Antalya încep să-și construiască hoteluri pe plajele fine de pe coastele Emiratelor”, au mai spus reprezentanţii agenţiei de turism.