Ducati Energia Ploiesti

Ducati Energia şi Nuintek investesc 1,5 milioane de euro în Ploieşti

01.10.2018

Ducati Energia investeşte 1,5 milioane de euro în Ploieşti. Compania italiană, împreună cu sud-coreenii de la Nuintek, au construit o nouă hală de producţie, în cadrul fabricii din parcul industrial al Ploieştiului.

Investiţia se ridică la 1,5 milioane de euro. Aceasta are în vedere două linii de producţie.

Ducati Energia Ploieşti va produce contoare electrice inteligente

În prima unitate, Ducati Energia va produce contoare electrice inteligente şi condensatori. A doua linie de producţie este cea în care compania Nuintek va produce film de prolipropilenă metalizat. Acest produs era, până în prezent, importat în ţara noastră.

La evenimentul de inaugurare a unităţii de producţie au luat parte atât ambasadorul Italiei la Bucureşti, Excelenţa sa Marco Giungi, cât şi ambasadorul sud-corean Excelenţa sa Kim Eun-joong. De asemenea, au mai participat şi viceprimarul Ploieştiului Cristian Ganea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova Aurelian Gogulescu, prefectul Mădălina Lupea, precum și primarul oraşului Buşteni Irinel Ghiţă.

Ducati Energia Ploieşti: Ce spune viceprimarul oraşului?

“Pentru Primăria Ploieşti, investiţiile străine reprezintă o prioritate absolută, mai ales când ele vizează sectorul productiv. Oraşul dispune de forţă de muncă înalt calificată, de ingineri şi meseriaşi foarte buni, şi e păcat ca ei să ia drumul străinătăţii, în loc să se realizeze profesional aici. De aceea, ne arătăm totala disponibilitate pentru investitorii care intenţionează să facă ceva în oraşul nostru, ei pot să conteze pe noi ca parteneri de cursă lungă”, a spus viceprimarul oraşului Ploieşti, Cristian Ganea.

Companiile italiene se numără printre cei mai importanţi investitori din judeţul Prahova. Per total, Italia deţine 27% din totalul firmelor cu capital străin din acest judeţ. Compania Ducati Energia se află în topului investitorilor italieni din Prahova.

“Rezultatele noastre au fost confirmate şi prin topurile realizate de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, unde, în ultimii 10 ani, am ocupat de fiecare dată primul loc”, a spus Bogdan Avram, directorul general al Ducati Energia România.

Ducati Energia Ploieşti: Ce alte fabrici mai deţine compania?

Ducati Energia deţine două unităţi de producţie în Prahova. O fabrică se află în Buşteni. Unitatea a fost deschisă în anul 2002 şi deţine 350 de angajaţi.

A doua unitate se află în Parcul Industrial Ploieşti. Fabrica are 250 de angajaţi şi a fost deschisă în urmă cu doi ani.

Unitatea din Buşteni are ca obiect principal de activitate fabricarea de condensatori.

Fabrica din Ploieşti produce contoare inteligente pentru măsurarea energiei electrice şi staţii de alimentare pentru autoturisme electrice.

Compania Nuintek Ploieşti

Şi compania Nuintek începe să fie o prezenţă importantă în sectorul industrial din Ploieşti. În primăvara acestui an, compania a deschis o uzină de subansamble auto Kamtec şi a inaugurat, tot în Ploieşti, o linie de producţie de pompe pentru industria auto.

Citeşte şi AHK România deschide un birou în Cluj Napoca

 

 

Citiți și despre: