Dumagas

DUMAGAS TRANSPORT – siguranță, calitate și performanță în transporturi

01.11.2018

Compania a crescut cu o medie de 10-15% pe an în termeni de cifră de afaceri și venituri totale. SC DUMAGAS TRANSPORT SA, pionier pe piața transporturilor din România, cu o experiență în domeniu de peste 18 ani, reprezintă o companie care s-a dezvoltat pe baza unor principii și valori strict conturate și definite ce vizează siguranța, calitatea, dinamismul, flexibilitatea și performanța. Având ca viziune asigurarea de servicii logistice integrate cu multiple specializări de cea mai bună calitate, la costuri optime, folosind tehnici inovatoare și knowhow-ul asigurat de echipele profesioniste de management, compania depune eforturi permanente pentru a se consolida drept unul dintre cei mai mari jucători la nivel regional.

Ca urmare a investițiilor efectuate atât în echipamente, cât și în pregătirea personalului, compania a crescut cu o medie de 10-15% pe an în termeni de cifră de afaceri și venituri totale

“Noi am finalizat restructurarea operațională și reîmprospătarea completă a flotei de capete tractor și semiremorci. Profitul operațional a crescut și s-a menținut la un nivel care ne permite să plătim toate contractele de leasing și credit (inclusiv cele contractate în perioada de dificultate financiară, în anii 2011-2014)”, ne-a declarat Dl. Mircea Vlah, CEO DUMAGAS TRANSPORT SA.

Avantajele competitive ale DUMAGAS TRANSPORT

Expertiza acumulată în cei 20 de ani de activitate, coroborată cu modernizarea sistemelor de gestiune și control a activității, conferă DUMAGAS TRANSPORT un avantaj competitiv în fața celorlalte companii din industrie.

De asemenea, flexibilitatea și posibilitatea de a lua și implementa decizii rapid reprezintă un avantaj decisiv într-un mediu instabil și impredictibil, reprezentat de industria de transport rutier.

Resursele umane

În prezent, compania numără peste 400 de angajați și numărul este în continuă creștere. Angajații urmează periodic sesiuni de pregătire internă sau externalizate. Interesul pentru continua dezvoltare a angajaților și, implicit, a companiei este demonstrat de training-urile și pregătirea profesională a angajaților care se realizează numai cu companii acreditate și recunoscute în domeniu.

“Asigurăm un minim de 52 de ore de training pe an pentru personalul nou angajat, dar și cel existent: training externalizat, training internalizat „at-the-desk”, certificări profesionale pentru auditare internă și pe specializări – mediu, transporturi, SSM/SU”, a precizat Mircea Vlah.

Atitudinea față de mediul înconjurător

Interesul față de protejarea mediului înconjurător se remarcă prin implementarea încă din 2016 a unui program de neutralizare a amprentei de CO2 pentru companie și flota de mașini. Împreună cu TDR Energy, DUMAGAS TRANSPORT reprezintă adevărați pionieri în domeniu prin angajamentul față de mediu pe care și l-au asumat.  

“Dumagas Transport se dedică furnizării constante de transport și logistică de calitate, într-o manieră eficientă, cu grijă față de mediul înconjurător, față de sănătatea și siguranța angajaților și a comunității, în condițiile respectării normelor europene în vigoare. Compania este certificată SR EN ISO14001:/2005”, a afirmat CEO-ul companiei.

Compania achiziționează doar mașini noi EURO 6, care sunt utilizate doar primii 4 ani, cât timp poate fi asigurată o gestionare corectă și în siguranță a fiecărei unități.

Activitatea de planificare a transporturilor

Încă din 2006-2007, compania a implementat un software de tip ERP pentru planificarea în timp real a transporturilor. Astăzi se urmărește integrarea acestui sistem cu mașinile aflate în exploatare și monitorizarea zilnică a celor mai importanți indicatori de performanță operațională și tehnică.

Software-ul de tip „dashboard” folosit le permite aflarea în timp real a rezultatelor zilnice ale fiecărei flote și performanța fiecărui camion

“Încercăm să surprindem exigențele clienților și să manifestăm flexibilitate prin adaptarea managementului la condițiile în schimbare ale pieței, măsurarea indicatorilor de performanță, formularea și implementarea periodică a unor acțiuni preventive și corective, politica de prevenire a accidentelor și daunelor, redimensionarea schemei de personal în funcție de cererea în schimbare, ajustarea procedurilor și instrucția periodică a angajaților, colaboratorilor și subcontractanților”, a mai precizat Dl. Mircea Vlah.

DUMAGAS PROFINSTRUCT

Cursurile oferite de DUMAGAS PROFINSTRUCT sunt concepute astfel încât să combine la modul ideal partea teoretică cu exercițiile practice și presupun studii amănunțite prin care șoferii învață diversele caracteristici și funcții ale autocamionului și modul în care acestea pot influența pozitiv activitatea de conducere. Cele mai noi informații din domeniul legislației rutiere sunt puse la dispoziția cursanților, care beneficiază în același timp de practică pe autovehicule de mare tonaj în activitatea de transport rutier intern și internațional.

Dumagas Profinstruct oferă programe de pregătire și instruire șoferilor începători

În 20 de ani de activitate, au fost instruiți mii de șoferi în conduita preventivă și în conducerea economică, iar suplimentar a fost dezvoltat și un modul nou de training pentru urmărirea și controlul parametrilor de telematică oferiți de fiecare producător de camion.

Rutele acoperite și caracteristicile flotei din dotare

Flota companiei este una mixtă, lucrându-se atât cu camioane și șoferi proprii, cât și cu flota subcontractată, care însumează peste 400 de unități.

În România, compania asigură transportul de produse alimentare refrigerate și congelate pentru marii jucători din industria de retail și FMCG

Pentru clienții din industria automotive și FMCG, DUMAGAS lucrează cu flota proprie în Europa de Vest. Cu flota subcontractată se lucrează în Europa de Est și Centrală și se asigură transport la prelată (mărfuri generale) și transport specializat (transport autoturisme și transport cisterne de gaz industrial).

În acest an, au fost realizate investiții de 4,5 milioane de euro în modernizarea și creșterea flotei de camioane, în modernizarea programului software și în extinderea aplicațiilor de telematică, dar și în procesele de învățare și pregătire profesională pentru angajați.

Rezultate financiare

Dacă ne referim la evoluția DUMAGAS de-a lungul timpului, putem remarca o direcție favorabilă, caracterizată de creșterea constantă a profitului și operațional și EBITDA într-un procent cu două cifre pentru 4 din cele 5 divizii ale companiei. De asemenea, societatea a recuperat cifra de afaceri pierdută odată cu vânzarea diviziei de cisterne alimentare către Klacska România – aproximativ 38 de milioane de euro. În plus, se remarcă o creștere organică și mărirea flotei de transport într-o formă mixtă: flotă proprie și flotă subcontractată la peste 400 de unități în 2019.

 Dacă în anul 2017 veniturile au ajuns la 35 de milioane de euro, în 2018 se așteaptă să se depășească pragul de 38 de milioane de euro.

“În 2018, profitul operațional a crescut cu peste 10% față de 2017 și ne așteptăm ca acest lucru să influențeze pozitiv și rezultatul net al exercițiului financiar anual. În 2017, pragul de profitabilitate netă a fost ușor sub zero, dar în 2018 ne așteptăm să se situeze undeva între 400.000 – 500.000 de euro”, a declarat, în încheiere, Dl. Mircea Vlah, CEO DUMAGAS TRANSPORT.

 

 

Citiți și despre: